KAIKILLE AVOIN OHJELMA


Hevisaurus-konsertti 

La 3.2. Hevisaurus esiintyy Satama Areenalla, Tornatorintie 102, Kotka. Maksullinen tapahtuma. 

Kello 11–15 ravintolassa on tarjolla Vohvelitaivas-brunssi.

Kello 13–15 Satama Areenan Pääaulassa sirkusnumeroita, tanssiesityksiä, lajikokeiluita ja tanssiopetusta yhdessä Haminan teinisirkuksen ja 105 Dance Complex kanssa. Kotkan Kiinteistömaailma jakaa lapsille ilmapalloja. Pääaulaan on vapaa pääsy.

klo 16:00. Luvassa on koko perhettä viihdyttävä show, joka ei jätä juroimpiakaan tallaajia kylmäksi. Tunnin mittaisen keikan aikana yleisönsä jurakautisen hevimusiikin pariin johdattaa tutut ystävämme: Komppi Momppi, Riffi Raffi, Milli Pilli, Muffi Puffi, sekä tietysti itse Herra Hevisaurus.

Satama Areenalla. MAKSULLINEN. Järj. Kotkan tapahtumakeskus Oy     

Toiminnallinen satuhetki

Ke 7.2. klo 9.30-11 Toiminnallinen satuhetki, Mussalon seurakuntakoti, Ruukkimaanpolku 1, Kotka

Toiminnallinen satuhetki mukaillen Kirsi Kunnaksen runoja ja satuja. Tuokio sisältää satuhierontaa, satuja ja askartelua. Kohderyhmä: 2-5 vuotiaat lapset yhdessä oman aikuisen kanssa. Vapaa pääsy. Järj. Kotka-Kymin seurakunta


Kotkan historiaa - koko perheen tehtäväkirjan julkkarit

Ke 7.2. klo 18 Kotkan lastenkulttuurikeskus, Laivurinkatu 7, Kotka Tervetuloa tapaamaan Kotkan historiaa -tekijöitä. Tarjolla on kahvia, pieni musiikkishow sekä uuden, mainion julkaisumme esittely. 

"Kotkan historiaa - koko perheen tehtäväkirja" on opettavainen ja hauska kokonaisuus, jossa värityskuvien ja sanallisten pähkinöiden avulla luodaan kattava katsaus Kotkan monipuoliseen historiaan ja nykyisyyteen. Tehtävien tarkoituksena on tutustuttaa lapsia - ja miksei myös aikuisiakin - Kotkan hienouksiin, vahvistaa kotiseutuylpeyttä sekä levittää kaupungin tunnettavuutta.


Runoropinoita

To 8.2. klo 17-19 Metsäneläinten tunnepiiri ja non-stop työpaja askartelua ja sanataidetta yhdistäen, Lastenkulttuurikeskus Laivuri, Laivurinkatu 7, Kotka.

Metsäneläimet ryhtyvät tunteellisiksi! Miltä tuntuu hiirestä? Onko karhulla mörinäpäivä? Tule tuumailemaan tunteita ja tuunaamaan tunteellinen metsäneläin.

Non-stop työpaja yhdistää askartelua ja sanataidetta. Metsäneläinten tunnelmiin tuudittaudutaan metsä- ja tunnerunojen avulla. Askarrellaan itselle mieluinen, tunteellinen jätskitikkueläin ja kirjoitetaan eläimelle tunneruno joko valmiiseen runopohjaan tai ihan omasta runokynästä. Tässä työpajassa kaikki tunteet on sallittuja! Ei ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy.


Teatteri Mukamas: Hiirulainen ja suuri seikkailu

La 10.2. klo 14, Lastenkulttuurikeskus Laivuri, Laivurinkatu 7, Kotka.

Tapahtuman yhteydessä Lasten Kulttuuriviikkojen julistekilpailun voittajien palkitsemistilaisuus.

Esitys yhdistelee sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Hiirulainen on ystäviensä kanssa retkellä. Yhtäkkiä kumi puhkeaa pyörästä ja matkanteko vallan pysähtyy. Tästä alkaa Hiirulaisen Suuri seikkailu. Miten ystävykset ratkaisevat pulman? Onnistuvatko he paikkaamaan renkaan? Ja mitä sillä välin tapahtuu? Koko perheen riemukas esitys yhdistelee sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Hiirulainen ja Suuri seikkailu on osa Teatteri Mukamaksen suosittua sarjaa Hiirulaisen tarinoista. Varaa paikat ennakkoon. Vapaa pääsy. 

Esityksen kaikki paikat varattu. 


Toiminnallinen satuhetki

Ke 14.2. klo 9.30-11 Toiminnallinen satuhetki, Lastenkulttuurikeskus Laivuri, Laivurinkatu 7, Kotka.

Toiminnallinen satuhetki mukaillen Kirsi Kunnaksen runoja ja satuja. Tuokio sisältää satuhierontaa, satuja ja askartelua. Kohderyhmä: 2-5 vuotiaat lapset yhdessä oman aikuisen kanssa.  Vapaa pääsy. Järj. Kotka-Kymin seurakunta


Ystävyysrannekkeiden askartelua Vellamossa

Ke 14.2. klo 17-19 Askarrellaan ystävyysrannekkeita,  Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka. Tapahtuma sopii esikoulu- ja alakouluikäisille lapsille vanhempineen. Vapaa pääsy, samoin kuin Vellamon näyttelyihin keskiviikkoiltaisin klo 17-20.


Vellamo soi! Ystävänpäivä-konsertti 

Ke 14.2. klo 18 Vellamo soi! Ystävänpäivä-konsertti. Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka. Järjestäjä Kotkan seudun musiikki-opisto. Vapaa pääsy. 


Satumatka: Satuseikkailu vauvalle ja vanhemmalle

To 15.2. klo 17.30-18 Satuseikkailuhetki vauvalle ja vanhemmalle, Lastenkulttuurikeskus Laivuri, Laivurinkatu 7, Kotka. 

Osallistava nukketeatterin ja musiikin siivittämä elämyksellinen tuokio vauva- ja taaperoikäiselle yhdessä vanhemman / aikuisen kanssa. Ohjaajana Satu Ristola, nukketeatteri- ja taidekasvattaja / Satumatka www.satumatka.fi.   Varaa paikkasi ennakkoon, vapaa pääsy. 

Esityksen kaikki paikat varattu.Runokissa Roosa kadottaa riimin

La 17.2. klo 14-14.50 tarinallinen esitys 6-10 vuotiaille  lapsille vanhemman/isovanhemman/aikuisen seurassa,  Lastenkulttuurikeskus Laivuri, Laivurinkatu 7, Kotka 

Runokissa Roosa kadottaa riimin on tarinallinen lastenesitys, joka rakentuu runouden ympärille. Runokissa Roosa tarvitsee apua löytääkseen kadottamansa riimin. Mutta mikä on riimi? Ja mikä on runo? Miten riimi liittyy runoon ja liittyykö se? Mitä kaikkea runo voi kertoa ja sanoa? Voiko kuka tahansa kirjoittaa runon?

Esityksessä etsitään erilaista runoutta ja seikkaillaan sanataiteen ja kielikuvien maailmassa. Esitys on interaktiivinen, lapset saavat myös itse kokeilla erityyppisten runojen kirjoittamista ja esittämistä Runokissan avustuksella. Yhdessä saadaan kokemus siitä, mikä on loppusointu, haiku tai vaikkapa räppi.

Esityksen kaikki paikat on varattu ennakkoon.


Koko perheen hiihtokilpailut

La 17.2. klo 13 Koko perheen hiihtokilpailut. Lapsille perinteiset hiihtosarjat ja aikuisille hikilautahiihtosarja, Tavastilan koulunkenttä. Vapaa pääsy. Järj. Kymin Alku


Helmihämärät

La 17.2. klo 16-19 Helmihämärät, Tavastilan koulun piha-alueella, Tavastilantie 227, Tavastila

Talvista puuhaa, liikuntaa ja yhdessäoloa koko perheelle. Tapahtumapaikalle pääsy maksuton, tarjolla aktiviteettejä ja kahvion herkkuja pientä korvausta vastaan. Tavastilan koulun piha-alueella. Järj. Tavastilan koulun vanhempainyhdistys


Paula Aaltosen oppilaiden ystävänpäiväkonsertti

Su 18.2. klo 18 Karhulan seurakuntakeskus, Karhulantie 33, Kotka. Vapaa pääsy. Järj. Kotkan seudun musiikkiopisto


Askartelupajoja ja puuhailua Vellamossa

Ti 20.2. ja ke 21.2 klo 11-13 Puuhailua, joka ammentaa museon sisällöistä, Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka  

Työpaja non-stop-periaatteella: tule mukaan missä vaiheessa vain ja viivy sinulle sopiva aika. Tarkoitettu yksittäisille kävijöille, ei ryhmille. Vapaa pääsy.

Askartelupajoja myös kotkalaisten talvilomaviikolla eli 27.2. ja 28.2. klo 11-13. Sisältö päivittyy verkkosivuillemme www.merikeskusvellamo.fi. Vapaa pääsy.


Toiminnallinen satuhetki

Ke 21.2. klo 9.30-11 Toiminnallinen satuhetki, Helilän Pappila, Karhulantie 36 B, Kotka 

Toiminnallinen satuhetki mukaillen Kirsi Kunnaksen runoja ja satuja. Tuokio sisältää satuhierontaa, satuja ja askartelua. Kohderyhmä: 2-5 vuotiaat lapset yhdessä oman aikuisen kanssa. Vapaa pääsy. Järj. Kotka-Kymin seurakunta


Tehdas Teatteri, Hattujahti-nukketeatteriesitys

Ke 21.2. klo 9.30 Sven Nordqvistin Hattjakten -kirjaan perustuva vauhdikas suomenkielinen nukketeatteriesitys koko perheelle, Kotkan pääkirjaston stagella. Kirkkokatu 24, 48100 Kotka.

Papalla on aina hattu päässä. Paitsi kun hän nukkuu. Eräänä aamuna hattu on kadonnut, mikä on tietenkin katastrofi. Hattu on Papalla oltava, ja pian omituiset naapurit ja salaperäisesti ilmestyvät vihjeet johtavat Papan ennen kokemattomille teille hatun perässä. Sekopäisen matkan varrelta Pappa ei löydä hattua vaan viisi pientä esinettä, jotka saavat hänet muistamaan. Sven Nordqvistin Hattjakten -kirjaan perustuva vauhdikas suomenkielinen nukketeatteriesitys koko perheelle. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Ryhmille ennakkoilmoittautuminen p. 0406883752


Rytmiseikkailu-työpaja

To 22.2. klo 16:00 ja klo 17:15 Vauvoille ja taaperoille vanhempineen, Lastenkulttuurikeskus Laivuri, Laivurinkatu 7, Kotka. Vapaa pääsy.

HUOM! Työpaja 16.00 - TÄYNNÄ

Työpaja 17.15 - TÄYNNÄ

Rytmiseikkailu-työpaja on nimensä mukainen! Iloista ja rytmikästä tanssia, loruja ja lauluja tarjoillaan
pienille ihmisille sopivina annoksina. Rytmiseikkailussa lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia rumpuja ja
tunnustelemaan niiden kalvojen värinää, mikä on monesta pienestä ihmisestä kerrastaan
vastustamattoman hauskaa! 0-5-vuotiaille. Kesto 30-45 min. 

Esityksen kaikki paikat tällä hetkellä varattu. Ilmoitamme, jos paikkoja vapautuu ja avaamme linkin järjestelmään uudelleen tässä, mikäli ryhmissä on tilaa.


Satumatka: Pörri Peikon metsäseikkailu 

La 24.2. klo 10-11.15 Pörri Peikon Metsäseikkailu -nukketeatteriesitys ja mielihuvitus-taidepajat, Lastenkulttuurikeskus Laivuri, Laivurinkatu 7, Kotka.

Seikkailussa sukelletaan Pörri Peikon salaperäiseen metsäseikkailuun selvittämään kadonneen metsän arvoitusta. Esityksen jälkeen jatketaan tarinaa taidepajoissa ja rakennetaan Taikametsä. Ohjaajana Satu Ristola/ nukketeatteri- ja taidekasvattaja Satumatka. www.satumatka.fi. Ikäsuositus 3-10v yhdessä aikuisen kanssa. Ilmoittaudu ennakkoon. 

Esitys on täyteen varattu. 


Lasten - ja nuorten pelipäivät  

Keskiviikkoisin klo 16-18 Lasten – ja nuorten pelipäivät,  Kotkan pääkirjasto, Kirkkokatu 24, 48100 Kotka

Tule pelaamaan kortti - ja lautapelejä kirjaston lastenosastolle. Tilaisuus on maksuton. Järj. Yhteistyössä Yhteisötalo Messi.


Lukukoira Kotkan ja Karhulan kirjastoissa

Lukukoiralle voi lukea jokainen, joka haluaa harjoitella ääneen lukemista. Tule lukemaan Iralle ja Ruutille. 

ke 14.2. klo 17–18 Lukukoira Ira pääkirjastossa. Kotkan pääkirjaston satuhuone. Kirkkokatu 24, 48100 Kotka. Varaa oma 15 minuutin lukuaikasi pääkirjaston lastenosastolta p. 040 6883752. 

ti 20.2. klo 18 – 19 klo 18–19 Lukukoira Ruuti Karhulan kirjastossa. Karhulantie 40, 48600 Kotka. Varaa oma 15 minuutin lukuaikasi kirjastolta p. 040 688 3587. 

ke 28.2. klo 17–18 Lukukoira Ira pääkirjastossa. Kotkan pääkirjaston satuhuone. Kirkkokatu 24, 48100 Kotka. Varaa oma 15 minuutin lukuaikasi pääkirjaston lastenosastolta p. 040 6883752.


Muutokset mahdollisia

OHJELMA KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE

Runsas kattaus laadukasta kulttuuriohjelmaa kohdennettuna suoraan päiväkodeille, esiopetukseen ja kouluille. 

 • Pidä huolta -konsertti, Poppilan hätävara -trio
 • Musiikkisirkus avain hukassa
 • Supertähti ja kolmas puu vasemmalta. Esitys lukemaan opettelemisesta ja ystävyydestä.
 • Tanssiva satuhetki. Pauliina Aladin ja työryhmä.
 • Megasakki – konsertti
 • We are the champions sirkusteatteriesitys, Cirkus Simon
 • Dish Soap Opera -sirkusesitys, Arctic Ensemble
 • Pikku Papun Orkesteri
 • Kuopankaivajat musiikkiteatteriesitys, Teatteri Rollo
 • Lönnrotin matkassa -konsertti
 • Suru puserossa -nukketeatteri, Teatteri Tuomikko
 • Hattu jahti -nukketeatteriesitys, Tehdas Teatteri
 • Tunteellinen siili -konsertti
 • Orffit -konsertti

Kohdennetuista ohjelmista lähetetään lisäinfoa sähköpostitse päiväkodeille, esiopetuksille  ja kouluille tammikuussa, viikolla 3.

TUTUSTU MYÖS NÄIHIN

Digitaalinen julistenäyttely 2024

Tutustu Lasten kulttuuriviikkojen julistekilpailun diginäyttelyyn TÄÄLLÄ.  

Harrasta kotona

Klikkaa itsesi harrastakotona.fi - sivustolle ja tutustu erilaisiin luoviin harrastuksiin. Sivustolla on paljon sisältöjä musiikista kuvataiteisiin ja esitystallenteista metsän tutkimiseen.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Koppa-verkosto on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoa. Tutustu liiton toimintaan ja materiaaliin täällä.

YHTEYSTIEDOT

JENNI KUUSTIE

Kulttuurituottaja
040 587 3416
jenni.kuustie@kotka.fi