VIROLAHTI JA MIEHIKKÄLÄ

KAIKILLE AVOIMET ESITYKSET JA TYÖPAJAT VERKOSSA


YLEISÖTAPAHTUMAT

Muutokset mahdollisia


14.2.-27.2. Taikailmapallokoulu, videotallenne

Opi tekemään taikailmapalloista iloisia eläinhahmoja, kukkia ja miekkoja. Jos ei sinulla ole kotona taikailmapalloja, voit noutaa ilmapalloja Virolahden ja Miehikkälän kirjastoista kirjastojen aukioloaikoina. Taikapalloja on jaossa rajallinen määrä.

24.2. Taikailmapallo-neuvola, livestream (suora lähetys)


Tarvitsetko neuvoja taikapallojen muotoilussa? Tuottaako jokin hankaluuksia tai haluaisitko tietää enemmän? Tapaaminen liittyy videomuotoiseen Taikailmapallokouluun. Suorassa livestreamissa voit kysyä suoraan pallomestari Valto Savolaiselta parhaimmat neuvot ja niksit taikailmapallojen muotoiluun.

OSALLISTU TÄSTÄ


TUTUSTU MYÖS NÄIHIN:

  • Tutustu www.harrastakotona.fi - sivustoon TÄSTÄ. Tältä sivustolta löydät lisää vinkkejä luovaan harrastamiseen digitaalisesti.
  • Tutustu Lasten kulttuuriviikkojen 2021 julistekilpailun näyttelyyn digitaalisesti TÄSTÄ.

OHJELMA KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE

Lumiukko kaulahuivi kaulassa ja hattu päässä, kuvituskuva Pexels.
Lumiukko kaulahuivi kaulassa ja hattu päässä, kuvituskuva Pexels.

14.2.-6.3. Lumiukko-haaste Virolahden ja Miehikkälän alakouluille

Kaikki Virolahden ja Miehikkälän alakoulujen luokat haastetaan mukaan lumiukkokilpailuun, jossa palkintona on kulttuurielämys koko luokalle. Kulttuurielämys on maksuton esiintyjä, ohjelmanumero, konsertti tai vierailija jonka valintaan oppilaat saavat myös itse vaikuttaa.

Kilpailutyön voi tehdä vapaa-ajalla tai kouluaikana ja osallistua voi useallakin työllä. Osallistuminen lähetetään sähköpostilla, liittämällä kuva työstä ja täyttämällä osallistumislomake. Osallistuminen lähetetään sähköpostilla kulttuuripalvelut@satumatka.fi. Sähköpostin aiheeksi kirjoitetaan lumiukkokilpailu

Kilpailu on avoinna koko lasten kulttuuriviikkojen ajan ja voittaja arvotaan kaikista kilpailuun osallistuneista töistä 7.3. Voittajaluokkaan ollaan yhteydessä arvonnan jälkeen. 

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT. Kiitos kaikille osallistuneille. Arpaonni suosi Suur-Miehikkälän koulun 4.-6.luokan työtä. Kulttuurielämys tarjotaan Suur-Miehikkälän koulun 4.-6.luokille keväällä 2022. Onnea!


PÄIVÄKODEILLE JA ALAKOULUILLE, TAIKASHOW

Ke 23.2. klo 9.15 Jokeri Pokeri Poks - Ihan Simona! - Koko perheen taikashow

Kesto 30 min

Taikuri Simo Aalto ja avustaja-vaimo Kirsti. Kuva: Ilopilleri
Taikuri Simo Aalto ja avustaja-vaimo Kirsti. Kuva: Ilopilleri

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja TV:stä tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto tarjoilee iloa ja riemua koko perheelle avustaja-vaimonsa Kirstin kanssa. Striimatussa, suorassa esityksessä seikkailevat mukana Simon ja Kirstin eläinkaverit Erkki-kani ja Paloma-kyyhky. Ja tottakai lapset saavat auttaa taikuria kiperissä tilanteissa taikapuhalluksilla ja kuuluisilla taikasanoilla Jokeri Pokeri Box!

Linkki toimitetaan suoraan päiväkodeille ja alakouluille.


PÄIVÄKODEILLE JA ALAKOULUILLE, KONSERTTI

Miska Pressan Katti soittaa kitaraa. Kuva: Valto Savolainen
Miska Pressan Katti soittaa kitaraa. Kuva: Valto Savolainen

Ma 14.2. klo 10 Pressan Katit - Ystävänpäivän show! -konsertti

Kesto 40 min

Vauhdikas ja vuorovaikutteinen lastenmusiikkikonsertti, joka sopii koko perheelle. Nauti riemukkaasta tunnelmasta kotikoneen ääressä.

Linkki toimitetaan suoraan päiväkoteihin ja alakouluihin.


ALAKOULULAISILLE

9.2. klo 10 / 12 Taikaesitys Kristian Backman

Kesto 30 min

Taikuri Kristian Backman ja punainen ilmapallokoira.
Taikuri Kristian Backman ja punainen ilmapallokoira.

Taikashow vie yleisön mukanaan maagiseen maailmaan ja usein joku pääsee myös tutustumaan taikuuksiin taikurin apulaisena, mutta tällä kertaa virtuaalisesti. Koe osallistava interaktiivinen taikaesitys, joka hämmästyttää niin pienemmät ja isommatkin katsojat.

Osallistumislinkki lähetetään suoraan alakouluihin.


YLÄKOULUILLE

7.-18.2. ARABIC TWIST -konsertti

Konsertti esittelee arabikulttuurin kaunista puolta ja kosketuspintaa Eurooppaan musiikin, runouden ja tanssin avulla muukalaisvihan ja pakolaisuuteen liittyvän negatiivisen uutisoinnin vastapainoksi.Ohjelma tuo esille arabiakulttuurin pitkän ja rikkaan historian sekä aistivoimaisen musiikin. Esitys tuo esiin myös arabikulttuurin aikaisempaa vaikutusta Eurooppaan ja flamencoon arabialais-andalusialaisen musiikin ja tanssin kautta. Kokoonpanon muodostavat Irakilainen laulaja Ali Saad ja suomalainen muusikko Sanna Salmenkallio, jotka tekevät tutkimusmatkaa kahden kulttuurin välissä, perkussionisti Abdou Elou sekä rohkeasti rajoja rikkova flamencotanssija Kaari Martin.

Kouluille toimitetaan linkki videoon, joka on katsottavissa 7.-18.2. välisenä aikana.

Yhteistyössä Konserttikeskus.

YHTEYSTIEDOT

SARI RASI
Vapaa-aikapalvelupäällikkö
p. 050 389 2125,
sari.rasi@virolahti.fi

SATU LIIKKANEN
CEO, kulttuurituottaja, taiteilija
p. 040 712 0401
kulttuuripalvelut@satumatka.fi

www.kulttuurikaakko.fi
Virolahden ja Miehikkälän kunnat