VIROLAHTI JA MIEHIKKÄLÄ

YLEISÖTAPAHTUMAT

Tapahtumat pitävät sisällään kuntien/kaupunkien itse järjestämiä tapahtumia ja työpajoja. Kymenlaakson ja Loviisan alueen yhteistyössä järjestetään lisäksi kaikkien katsottavissa olevia ohjelmasisältöjä.


7.-28.2.2021 Sari Aalto Show -videoitu esitys -  maksuton

Vatsastapuhuja Sari Aalto valloittaa hulvattoman räiskyvillä esityksillään! Show'ssaan Sari yhdistää raikkaalla tavalla stand upia, koomista vatsastapuhumista ja musiikkia: kaikenikäiset katsojat nauravat äimistyneenä, kun Sari pistää parastaan hulvattomien nukkehahmojensa Simpanssi-Anssin, Oskari Olemattoman ja aidon kokoisen strutsineito Lulun kanssa.

Sari Aalto on tunnettu viihde- ja tik tok esiintyjä. Värikkäällä ja humoristisella Sari Aallon Tik Tok- tilillä on yli 1,000,000 kansainvälistä seuraajaa, ja videoilla yhteensä yli 50 miljoonaa näyttökertaa. 

7.-28.2.2021 Perhemuskari - videoitu muskari - maksuton

Vauhdikkaassa Haminan seurakunnan perhemuskarissa päästään leikkimään ja laulamaan yhdessä. Laulut on valikoitu alle kouluikäisiä ajatellen. Kurkistetaan satulaukkuun ja siitä voikin seikkailu alkaa. Mukana toteutuksessa Haminan seurakunta ja Kaakon kaksikon kulttuuritoimi.

JAKSO 1 : PIIPPOLAN VAARIN ELÄINLAULUT

JAKSO 2 : ELÄINTEN AMMATIT


7.-28.2.2021 Taidetalkoot: Kissanviiksen videoitu työpaja - maksuton 

Askarrellaan yhdessä itselle tai ystävälle Kissanviiksen Merjan ohjaamana hauska heijastin/avaimenperä, joka tehdään heijastavasta langasta. Askarteluun tarvittavia materiaalipaketteja on jaossa Virolahden ja Miehikkälän kirjastossa 7.2. alkaen, niin kauan kun materiaaleja riittää. 

Askarteluvideo julkaistaan 7.2. ja on katsottavissa lasten kulttuuriviikkojen ajan. Järj. Kaakon kaksikon kulttuuritoimi.

Maksuttomia materiaalipaketteja on jaossa 50kpl molemmissa kirjastoissa kirjaston aukioloaikoina (Virolahti ja Miehikkälä).VIROLAHDEN JA MIEHIKKÄLÄN KIRJASTOT

Ystävänpäiväviikolla 8.- 12.2. esillä Ystävyysteemaisia kirjoja kirjastojen aukioloaikoina.

14.2. klo 10.30-11.30 Satujoogaa perheille virtuaalisesti, kesto 45-60 min.

Ohjaaja | Jaana Laaksonen: Lasten joogaohjaaja | Erkkajooga®-ohjaaja | Joogaopettaja

Pääset mukaan tästä linkistä. Liitythän mukaan 5-10 min ennen kuin tunti alkaa, kiitos!

  • Tervetuloa joogailemaan, isot ja pienet. Satujooga perheille soveltuu 3-11 -vuotiaille lapsille ja kaikenikäisille aikuisille. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Joogasatu ja eläinystävät siivittävät tätä ihanaa aikuisten ja lasten yhteistä hetkeä, jossa keskitytään kiireettömään yhdessäoloon sekä harjoitellaan läsnäolon tärkeitä taitoja.
  • Tarvitsette kaksi vilttiä ja alustat (jumppamatto tai joku muu pehmuke, vaikka tavallinen matto)
  • Tunti koostuu joogasadusta, pienestä tauosta, leikkisistä harjoituksista sekä loppurentoutuksesta
  • Vinkki: varatkaa tauolle jokin pieni, terveellinen eväs sekä vesipullo, niin voitte viettää hauskan pienen joogaeväshetken. 

Tallenne katsottavissa 15.2.-28.2.  

Access Passcode: Perhejooga1!


Su 14.2. klo 15 Koko perheen Taikashow - maksuton

TAIKURI KRISTIAN BACKMAN 

  • Sopii myös pienemmille katsojille.
  • Osallistu tietokoneelta klikkaamalla linkkiä, joka ilmestyy tähän tapahtumapäivänä.

Etätaikashow on koko perheelle sopiva interaktiivinen esitys, jossa yleisö ei vaan katso esitystä vaan on osana sitä! Kristianilla on videon kautta tapahtuvasta taikuudesta vuosien kokemus, hän on muunmuuassa voittanut videotaikuuden Sm-kisat ja hänet on palkittu Pohjoismaiden suurimmassa YouTube-tapahtumassa.

Tämä show saa varmasti unohtamaan hetkeksi vallitsevan tilanteen ja rajoitteet!

Mukaan mahtuu 300 ensimmäistä. Paikalla on hyvä olla 15 minuuttia ennen alkamisaikaa. Teams-linkki ohjelmaan julkaistaan 14.2. klo 14.00. Mukaan pääset klikkaamalla linkkiä. Järj. Kaakon kaksikon kulttuuritoimi.

Voit osallistua selaimen kautta -> ei vaadi Teamsin latausta.

Osallistumislinkki alla. Ole paikalla viimeistään noin 5 minuuttia ennen esityksen alkua.

Tapahtuma on jo päättynyt.


Su 21.2. klo 15 Taikuri - mentalisti Johannes Malkamäki - maksuton

TAIKASHOW - DIGILIVE 
->päivitys ohjelmatietoon 21.2. klo 15.05 ->Esityksen alkamisessa oli Teknisiä ongelmia, johon järjestäjä, eikä esiintyjä pystynyt vaikuttamaan. Esitys päästään aloittamaan vasta 15.30.

Liity esitykseen alla olevasta linkistä klikkaamalla.


Mentalisti ONLINE! -showssa mielemme yhdistyvät virtuaalisesti.

Vuorovaikutteisessa esityksessä mielen taikuus liikkuu verkossa molempiin suuntiin: teidän yhdessä tekemät päätökset johtavat huimiin sattumiin studiossani ja kurotan mentalismilla bittiavaruuden läpi muovaamaan illuusioita mieliinne. 

Tämä ei ole passiivista viihdettä, vaan pääsette vaikuttamaan jatkuvasti esityksen kulkuun ja todistamaan mielen taikuutta. Esitykseen tarvitsen n. 5-10 avustajaa, joita valitsen lennosta ruudultani. Jaan ennen esitystä linkin tietovisaan, jonka kautta kaikki osallistujat pääsevät osaksi esitystä puhelimellaan. Järj. Kaakon kaksikon kulttuuritoimi.


Tapahtuma on päättynyt.JOHANNA KARE: MINUUNKIN SATTUI - VALOKUVANÄYTTELY

Minuunkin sattui - näyttely Virolahden kirjastossa 7.-28.2.2021
Minuunkin sattui - näyttely Virolahden kirjastossa 7.-28.2.2021

Ma 8.2. - 26.2. Virolahden kirjasto

Johanna Kare: Minuunkin Sattui valokuvanäyttely 

(Rantatie 9, 49900 Virolahti) 

Avoinna Virolahden kirjaston aukioloaikoina. Vapaa pääsy! Näyttely koostuu henkilökuvista ja tarinoista, jotka kertovat kiusaamisen seurauksista ja selviämisestä. Nämä muodostavat vaikuttavan vetoomuksen koulukiusaamista vastaan. Näyttelyn kuvatut henkilöt ovat tunnettuja suomalaisia julkisuuden henkilöitä: Mikael Gabriel, Tommi Läntinen jne. Opetus-ja kulttuuriministeriö on tukenut näyttelyä ja näyttelyn suojelijana toimii ministeri Sampo Terho. Tarinat on kirjoittanut Pia Warvas. Näyttely on osa Johanna Kareen KATSO IHMINEN -näyttelykonseptia. Järj. Kaakon kaksikon kulttuuritoimi

Kirjaston aukioloajat ma-ke klo 13-19
aattoina klo 10-14, to-pe klo 10-16

Omatoimikirjaston aukioloajat ma-to klo 8-20 ja pe-su klo 8-18


DIGIOHJELMA VIROLAHDEN JA MIEHIKKÄLÄN PK, ESIOPETUS JA ALAKOULUT

Tutustu päiväkodin, esiopetuksen ja alakoulujen digiohjelmaan alla olevasta linkistä. 

Linkeillä täydennetty opas lähetetty Kaakon Kaksikon päiväkoteihin, esiopetukseen ja kouluihin. Tiedustelut p. 040 7120401.MUIDEN KUNTIEN JÄRJESTÄMÄ AVOIN OHJELMA:


Musiikkivideo lapsiperheille - Bailaa niin kuin Diskohai

Video sopii perheen yhteisiin hetkiin ja retkiin sekä lasten syntymäpäiville. Koulut ja päiväkodit voivat käyttää videota opetuksen ohella, arjen ilon tuojana sekä liikunnallisissa hetkissä. Erilaiset harrasteryhmät voivat hyödyntää videota omiin tarkoituksiinsa. Musiikin tyylilajit viihdyttävät kaikenikäisiä tanssijoita. Videon pituus on n. 40 minuuttia. Tuotanto: Kotkan lastenkulttuurikeskus.

Video on kaikille avoin sekä maksuttomasti katsottavissa YouTube kanavalla nimellä: "Bailaa niin kuin Diskohai"


Su 7.2.-20.2. Taikasirkus

Sirkus Bravuuri, Taikuri Elmo Huovila. Juontajana Aatu Itkonen. Järj. Kouvolan kulttuuripalvelut Linkki:


La 13.2.-26.2. Kansantanssikonsertti - Hetkessä

Aitomäen Nuorisoseuran kansantanssijat ja Lohtutorttu -yhtye. Järj. Kouvolan kulttuuripalvelut Linkki:


7.2.-28.2. Tarinoita Kalevalasta -Virtuaalinen satutunti, Virtuaalinen satutunti

Katsottavissa ja kuunneltavissa koko Lasten kulttuuriviikkojen ajan. Satutunnit suomeksi ja ruotsiksi. Ikäsuositus: 6-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Linkki päivitetään 7.2. Järj. Loviisan kaupunki


14.-28.2.2021 Sibelius-tarina

Käsikirjoitus, ohjaus ja tuotanto Vesa Ruotonen

Maria Kitaeva, viulu; Tatu Eskelinen, piano; Vesa Ruotonen, stand up

Sibelius-tarina on kevyt sukellus Jean Sibeliuksen maailmaan ja Suomeen. Elävä-musiikki, kuvat, filmit ja stand up -teatteri yhdistyvät. Kesto on n. 45 minuuttia ilman väliaikaa. Vesa Ruotonen järjesti yhteistyössä Haminan kaupungin ja Haminan seurakunnan kanssa Sibelius-konsertin Johanneksen kirkossa 8.12.2020 suomalaisen musiikin päivänä. Paitsi musiikkiin, konsertissa päästään pureutumaan myös Sibeliuksen tuotantoon ja elämään Vesa Ruotosen värikkäästi kertomana. Järj. Haminan kaupungin kulttuuritoimi

LINKKI esitykseenTUTUSTU MYÖS NÄIHIN:

  • Tutustu www.harrastakotona.fi - sivustoon TÄSTÄ. Tältä sivustolta löydät lisää vinkkejä luovaan harrastamiseen digitaalisesti.
  • Tutustu Lasten kulttuuriviikkojen 2021 julistekilpailun näyttelyyn digitaalisesti TÄSTÄ.

YHTEYSTIEDOT 


SATU LIIKKANEN
Kulttuurituottaja
p. 040 712 0401,
kulttuuripalvelut@satumatka.fi

SARI RASI
Vapaa-aikapalvelupäällikkö
p. 050 389 2125,
sari.rasi@virolahti.fi


www.kulttuurikaakko.fi
Virolahden ja Miehikkälän kunnat