VIROLAHTI JA MIEHIKKÄLÄ

Tältä sivulta löydät Virolahdella ja Miehikkälässä järjestettävät avoimet yleisötapahtumat sekä Virolahden ja Miehikkälän päiväkodeille ja kouluille kohdennetut ohjelmat. Alhaalta löytyvät myös yhteystiedot.

AVOIMET YLEISÖTAPAHTUMAT

Satujooga perheille

Su 5.2. klo 15
Virojoen yläkoulu, Klami-sali, Rantatie 5

Perhejoogana toteutettava Satujooga kutsuu rentoutumaan koko perheen voimin. Vapaa pääsy. Ohjaajana Ulla Laisi

Perhejooga on lapsen ja aikuisen yhteinen, suoritusvapaa liikkumisen ja lempeän läsnäolon hetki. Helpot harjoitukset vahvistavat kehotietoisuutta: supervoimaa, joka auttaa meitä tuntemaan kehomme, pitämään siitä huolta ja toimimaan joustavasti toisten kanssa. Perhejoogaan osallistuu aina aikuinen yhdessä lapsen kanssa. 

  • Ikäsuositus 2-9 vuotiaat lapset yhdessä aikuisen kanssa, jos lapsia on enemmän kuin 2, on hyvä olla toinen aikuinen mukana
  • tunnille mahtuu 10 perhettä, kesto 45 minuuttia

Ilmoittaudu ennakkoon laisi@hotmail.com


Taikuri Paspartuun Taikashow

Ti 14.2. klo 18
Virojoen yläkoulu, Klami-sali, Rantatie 5

Mirabilis! Maailman mahtavin lastentaikuri Paspartuu esittää värikästä ja vauhdikasta taikaviihdettä lapsille ja kaikille muillekin jekkujen ystäville! Tule mukaan ja tuo Ystäväsikin ja anna Paspartuun ilostuttaa päivääsi. 
Maksuton.
Sopii kaiken ikäisille.
Järjestäjä: Kaakon Kaksikon kulttuuritoimi


Satutunnit kirjastoissa

Pe 17.2. klo 9.30
Virolahden ja Miehikkälän kirjastot


Tule kuuntelemaan satuja kirjastoon. Luonto ympäristönä inspiroi monenlaisille tarinoille ja mielikuvitukselle. Lasten kulttuuriviikkojen teemanmukaisesti satutuokioon on valittu lumoavia luontosatuja. Satuhetki soveltuu päiväkoti- ja esikouluikäisille. Kesto n. 15-20 minuuttia. Maksuton. 

Järj. Virolahden ja Miehikkälän kirjastotRati riti ralla - Talvilaulujen konsertti

Pe 17.2. klo 17 Rati riti ralla - Talvilaulujen konsertti, Virojoen seurakuntatalo,  kaikenikäisille kuuntelijoille

Esiintyjinä muskari, musakerho ja soittajia. Ohjaajina Susanna Apo-Syrjänen ja Niina Venäläinen. Vapaa pääsy. Järj. Kotkan seudun musiikkiopisto ja Haminan seurakunta


Kuvaaja: Riku Nikkilä
Kuvaaja: Riku Nikkilä

Tähtihetkiä ja Tossupalloa!

Koko perheen Laskiaistapahtuma Miehikkälän koulukeskuksessa 

La 18.2. klo 10-14 
Miehikkälän koulukeskus, Keskustie 9

Luvassa pomppimisen iloa, tossupalloa ja ohjattuja Ursan Tähtitieteellisen yhdistyksen Planetaarionäytöksiä. Salissa on eri kokoisia pomppulinnoja. 

klo 10-14 Pomppulinnat ja oheisohjelmaa sisällä: kasvomaalausta. ongintaa, kanttiini, jossa myynnissä kahvia, mehua, laskiaispullia ja karkkia ( Järj. 7.lk ja 9.lk ). Seurakunnan askartelupiste.

klo 11 alkaen Tossupalloturnaus Luistelukaukalolla (yli 15-vuotiaat voivat ilmoittautua pelaajiksi), osallistumismaksu 2€ pelaaja. Ilmoittautumiset 10.2. mennessä krista.kiviharju@outlook.com / Sasu Kiviharju p. 040 7035787. Pelaajat eivät ole vakuutettuja järjestäjän puolesta.

Ulkomyyntipisteessä myynnissä makkaraa, kahvia, mehua, laskiaispullia ja karkkia. 

klo 10.15, 11.15, 12.15 ja 13.15 Ohjattuja Planetaarionäytöksiä, kesto 30 min. Esityksiin mahtuu 25 henkilöä kerrallaan. Paikan esitykseen voi varata paikanpäällä ajanvarauslistasta. Planetaarioesitys on mahtava elämys, joka tarjoaa ajanmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Valojen sammuessa planetaarion sisällä paljastuu kosmos pienoiskoossa: silmien tottuessa pimeään taivaalta erottuu tuhansittain tähtiä sekä muita avaruuden olioita. 

Huom. Autoilla ajo Salelta koululle kielletty tapahtuman aikana. 

Tapahtuma on maksuton.

Järj. Kaakon Kaksikon kulttuuri- ja liikuntatoimi, Miehikkälän koulun 7, ja 9.lk, Miehikkälän Moottorikerho, Haminan Seurakunta, Kaakonkulman 4H-yhdistys


Mata-Miin Muovailuvahateatteri

Ma 20.2. klo 18, kesto 30 min

Virojoen kirjasto, Rantatie 5, vapaa pääsy, ikäsuositus 2+

Teatteri Pikkukulkurin esitys kertoo Pienen Mata-Mii -tytön unelmasta, joka on seikkailu. Esitys perustuu Sanna Pelliccionin lasten kuvakirjaan. Mata-mii saa tädiltään luvan seikkailla vuoden ajan maalla, merellä tai ilmassa. Mata-Mii pestautuu mausteita kuljettavaan laivaan ja pääsee laivakokki Leonen oppiin. Eikä aikaakaan kun Mata-Miista tulee laivan leipurimestari. Mata-Miilla on satumainen kyky leipoa herkullisia kakkuja ja ilahduttaa ihmisiä ympäri maailmaa.

Tämä musiikkipitoinen nukketeatterinäytelmä toteutetaan muovailuvahaesityksenä, jossa lavasteet ja nuket rakennetaan esityksen aikana. Näytelmä innostaa muovailemaan -vaikka ikioman Mata-Miin! 

"Kakku pian valmis on näin kuiskaa uunin pellit, päälle vielä koristeeksi kauniit nonparellit, jii-haa on Mata-Mii tää hurmaava sokerileipuri!"

Järj. Kaakon Kaksikon kulttuuritoimi


Hyppynarutus

Kuva: Sanna Lehto
Kuva: Sanna Lehto
Ke 22.2. klo 18, kesto 50 min.

Virojoen Rajasali, Itätie 1, vapaa pääsy!

Minimaalisilla keinoilla maksimaalinen teatterikokemus! Vuorovaikutteisen teoksen hahmot, Hyppy ja Naru ovat pomppimisen erikoisasiantuntijoita. Heillä ei käy aika pitkäksi, kun leluina ovat hyppynarut. Niiden avulla he vievät katsojat maailman korkeimmalle vuorelle Mount Everestille, laittavat pystyyn hullunkuriset urheilukisat ja toteuttavat jopa ikioman sirkusesityksen.

Tervetuloa mukaan tälle rytmikkäälle tanssimatkalle, mutta pidä varasi - saatat joutua huomaamattasi narutetuksi! Esiintyjinä Tanssiteatteri Raatikon taiteilijat Taru Koski ja Anna Päiväniemi.

Koreografi Jaakko Toivonen hakee tanssiteoksiinsa usein inspiraatiota omasta lapsuudestaan. Lapsuudesta, jossa itsekeksityt seikkailut olivat kaikkein mieluisempia leikkejä. Hiekkalaatikko saattoi muuttua hotelliksi, vaatekaappi portaaliksi toiseen ulottuvuuteen ja pyörätelineet hevostalliksi. Leikin avulla voi koetella mielikuvituksen rajoja. Ja Hyppynarutus -tanssiteos tekee juuri sen!

Tanssiteatteri Raatikon ja Hyppynarutus-teoksen vierailu Kuopiossa on osa 4X-tanssitapahtumaa, joka toteutetaan neljän eri puolella Suomea toimivan tanssiteatterin voimin neljässä eri kaupungissa keväällä 2023.

Esitystä suositellaan kaikille yli 3-vuotiaille.

Järj. Kaakon kaksikon kulttuuritoimi


Koko perheen Peikkopäivä

Su 26.2. klo 13-15 
Miehikkälän Salpalinjamuseolla, vapaa pääsy!

klo 13-15 Peikkomaista puuhaa, Tmi Kissanviiksi: Puno peikkohäntä ja askartele salaperäinen naamio.

klo 14-14.30 Peikkoesitys Naavakainen ja Tökkyrä: Mystinen Metsäseikkailu

Museo ja kahvila avoinna tapahtumapäivänä klo 12-16

Naavakainen ja Tökkyrä on vuorovaikutuksellista lastenteatteria ja -musiikkia, jonka kantavia teemoja ovat ympäristö, ystävyys ja vuorovaikutustaidot. Naavakainen ja Tökkyrä ovat julkaisseet myös omaa musiikkia, jota löytyy Spotifysta ja Youtubesta.

On aivan tavallinen päivä Mielettömässä Mystisessä Metsässä, kun Tökkyrä löytää knöllinhakureissultaan jotain, joka tekee päivästä kaikkea muuta kuin tavallisen. Yhdessä ystävänsä Naavakaisen kanssa he lähtevät hurjaan seikkailuun, jonka päämääränä on pysäyttää Mälsämetsässä asuvan ilkeän Mahtimörön aikeet ja pelastaa Mystinen Metsä. Selvitäkseen kaikista matkan varrelle tulevista haasteista, he tarvitsevat juuri sinun apuasi. Syöksy mukaan seikkailuun!

Järj. Kaakon kaksikon kulttuuritoimi ja Miehikkälän museotoimi yhteistyössä 


LKV Julistekilpailun näyttely kirjastoissa

5.2.-26.2. Virolahden ja Miehikkälän kirjastoissa, avoinna kirjastojen aukioloaikoina, vapaa pääsy.

Järj. Kaakon Kaksikon kulttuuritoimi


Muutokset mahdollisia


OHJELMA KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE

Koulukiertue alakouluille Ystävänpäivä-viikolla - Ella Tepponen Trio

Kymenlaaksolaiset ammattimuusikot esittävät Ystävyysteemaisen Toivebiisikonsertin alakoulun oppilaille Virolahden ja Miehikkälän alakouluissa, jonka ohjelmistoon lapset voivat itse vaikuttaa. 

Konserttikiertue ke 15.2.- to 16.2.

15.2. Suur-Miehikkälän koulu klo 9.15

15.2. Miehikkälän Kirkonkylän koulu klo 12.15

16.2. Klamilan koulu klo 8.45

16.2. Virojoen alakoulu klo 12.15

Järj. Kaakon Kaksikon kulttuuritoimi
Unen  ja veden valtakunta

Yläkouluille rentouttava musiikkimatka 

Ma 6.2. klo 8.00 Virojoen yläkoulu / klo 12.15 Miehikkälän yläkoulu

Unen ja veden valtakunta Unen ja veden valtakunta on loistava tilaisuus pitää hengähdystauko kouluarjen kiireistä ja antaa musiikin viedä mukanaan maagiseen rauhan poukamaan, johon huolet ja murheet eivät ulotu. NIEMEN musiikki on taianomainen yhdistelmä suomalaista tuutulauluperinnettä ja ambientia. Konsertti tarjoaa rentoutumishetken, jossa laulut lipuvat toinen toisensa perään vetäen kuulijan mukaansa matkalle unen ja veden valtakuntaan. Pehmeät laulut, kaiutetut kanteleet, maalailevat kitarat sekä korvaa hierovat bassot punoutuvat kuulaiksi äänimaisemiksi. On turvallista olla juuri sellainen kuin on. Silmät painuvat kiinni kuin itsestään. On helppo hengittää. Tuutulaulujen ikiaikainen viesti on selvä: ei ole hätää. 


Esityskiertue päiväkoteihin ja esikouluihin - Pikku Kulkuri

Virolahden ja Miehikkälän päiväkodeissa ja esikouluissa 20.-22.2. 

Ma 20.2. klo 9.15 Klamilan päiväkoti ja esiopetus, koulun sali

Ti 21.2. klo 9.05 Miehikkälän kirkonkylän päiväkodit ja esiopetus, koulukeskuksen sali

Ti 21.2. klo 10.30 Pitkäkosken päiväkoti 

Ke 22.2. klo 9.15 ja 10.15 Virojoen päiväkoti ja esiopetus, osallistuminen kahdessa eri ryhmässä, Virojoen yläkoulun sali

Leppäkerttu Pilkuton on uudenlainen, interaktiivinen sing along -tyyppinen nukketeatteriesitys, joka pohjautuu Niina Bell'in Leppäkerttu ilman pilkkuja -nimiseen lasten kuvakirjaan.

Esityksen teemana on erilaisuuden kokemus: miksi erilaisuutta vieroksutaan ja kuinka jokainen ihminen on ainutkertainen ja arvokas vammaan, sukupuoleen, rotuun, väriin, kansallisuuteen tai muuhun tekijään katsottuna.

Nukketeatterinäytelmä toteutetaan interaktiivisena nukketeatterinäytelmänä. Esitystä varten on sovitettu lapsille tuttuja lauluja ja yleisö voi laulamalla osallistua näytelmän kulkuun. Esitykseen sisältyviä lauluja ovat mm. Hämähämähäkki, Elefanttimarssi ja Täti Monika. Hyönteisten maailmaa tehdään tutuksi, hauskalla ja jännittävällä matkalla tavataan monenlaisia öttiäisiä.

Käsikirjoitus, visuaalinen toteutus ja näyttelijä: Ilpo Mikkonen
Dramaturgia ja ohjaus: Teija Paananen
Äänimaailma: Salla-Marja Hätinen

Järj. Kaakon Kaksikon kulttuuritoimi

TUTUSTU MYÖS NÄIHIN

Digitaalinen julistenäyttely 2023

Tutustu Lasten kulttuuriviikkojen julistekilpailuun osallistuneisiin töihin täällä. 

Harrasta kotona

Klikkaa itsesi harrastakotona.fi - sivustolle ja tutustu erilaisiin luoviin harrastuksiin. Sivustolla on paljon sisältöjä musiikista kuvataiteisiin ja esitystallenteista metsän tutkimiseen.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Koppa-verkosto on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoa. Tutustu liiton toimintaan ja materiaaliin täällä. 

YHTEYSTIEDOT

SATU LIIKKANEN
Kulttuurituottaja, kulttuurikasvatuskoordinaattori
p. 040 712 0401
kulttuuripalvelut@satumatka.fi

SARI RASI
Vapaa-aikapalvelupäällikkö
p. 050 389 2125,
sari.rasi@virolahti.fi

www.kulttuurikaakko.fi
Virolahden ja Miehikkälän kunnat