Mistä nyt tuulee? - näyttelykiertue

Mistä nyt tuulee? - kiertonäyttely on näyttely sääilmiöistä. Moniaistisessa näyttelyssä seikkaillaan auringon paisteessa, sateen ropinassa ja tuulen tuiverruksessa. Näyttelyssä voi myös leikkiä sateenkaaren ihmeellisessä hehkussa. Näyttely herättää pohtimaan säätilojen vaihteluita ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Toiminnallinen näyttely sopii kaiken ikäisille. Näyttelyn ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ARXin taidekasvattajat Sarina Pulkka ja Laura Kauppinen sekä taiteilija Maarja PihlBagdonas. Tekninen toteutus ARXin tekninen tuottaja Juuso Suuronen ja työryhmä.

Koppaverkosto on tänä vuonna käynnistänyt Hämeenlinnan lasten kulttuurikeskus ARXin kanssa yhteistyön, jossa ARXin tuottama toiminnallinen lapsille suunnattu Mistä nyt tuulee? – kiertonäyttely saadaan kiertueelle kaikkiin Kopan kuntiin. Kunnissa toteutettavat näyttelyt sisältävät Koppaverkoston alueen taiteilijoiden työpajoja kuntien varhaiskasvatuspalveluille, kouluille sekä kuntien järjestäminä avoimina koko perheen tapahtumina. Ohjattujen taidepajojen määrät ja kohderyhmät vaihtelevat kuntakohtaisesti. Näyttelyihin vapaa pääsy.


  • 1.-28.9.2023 Kouvola, Kouvolan pääkirjasto
  • 7.10.-5.11.2023 Kotka, Pasaati 
  • Pyhtää: valituille kohderyhmille vierailuja Kotkan näyttelyssä osana kulttuurikasvatusta 
  • 13.-30.11.2023 Virolahti, Virolahden kirjasto
  • 7.-20.12.2023 Miehikkälä, Miehikkälän kirjasto
  • 5.-25.2.2024 Hamina, Haminan kaupungin kirjasto
  • 1.-28.3.2024 Loviisa, Loviisan pääkirjasto


Koppaverkosto 

Kymenlaakson ja Loviisan kuntien lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa on toiminut reilut kymmenisen vuotta nykyisen laajuisena yhteistyöverkostona. Koppaverkosto on lastenkulttuurin alueellinen kehittämisverkosto, johon kuuluvat nykyisin Kotka, Kouvola, Hamina, Virolahti, Miehikkälä, Pyhtää sekä Loviisa. Suurimpana verkoston tuottamana vuosittaisena yhteisenä ponnistuksena ovat vuosittain helmikuussa järjestettävät Lasten kulttuuriviikkojen tapahtumat. Lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Kopan toiminta pohjautuu Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton strategiseen visioon "Lapsen oikeus kulttuuriin ja taiteeseen toteutuu". Toimintaa toteutetaan paikallisella ja alueellisella tasolla niin, että Koppa-verkoston kuntien kulttuurityöntekijät ovat merkittäviä asiantuntijoita lastenkulttuurin kehittäjinä ja tunnetuksi tekijöinä koko toimialueellaan. Verkosto kasvattaa alan ammatillista osaamista ja lastenkulttuurin ammattilaisten työllistymistä.

Kuvassa Koppa-verkoston työryhmä takarivissä vasemmalta oikealle: Päivi Karppi, Satu Ristola, Jaana Vuorio-Palmumaa, Pia Oinas. Eturivissä vasemmalta oikealle Pauliina  Sakki ja Henni Kiri, kuvasta puuttuu Sari Rasi ja Jenni Kuustie. (Kuva Oskari Pikander)
Kuvassa Koppa-verkoston työryhmä takarivissä vasemmalta oikealle: Päivi Karppi, Satu Ristola, Jaana Vuorio-Palmumaa, Pia Oinas. Eturivissä vasemmalta oikealle Pauliina Sakki ja Henni Kiri, kuvasta puuttuu Sari Rasi ja Jenni Kuustie. (Kuva Oskari Pikander)

Pia Oinas, Lastenkulttuuripäällikkö puh. 040 120 8272 / pia.oinas@kotka.fi 

Satu Ristola, Koppaverkoston koordinaattori puh.040 7120401 / kulttuuripalvelut@satumatka.fi 

Jenni Kuustie, Kotka  jenni.kuustie@kotka.fi 

Henni Kiri, Hamina henni.kiri@hamina.fi 

Sari Rasi, Virolahti ja Miehikkälä sari.rasi@virolahti.fi 

Pauliina Sakki, Pyhtää pauliina.sakki@kotka.fi 

Jaana Vuorio-Palmumaa, Kouvola jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi 

Päivi Karppi, Loviisa paivi.karppi@loviisa.fi