KOUVOLA

YLEISÖTAPAHTUMAT

Tapahtumat pitävät sisällään kuntien/kaupunkien itse järjestämiä tapahtumia ja työpajoja. Kymenlaakson ja Loviisan alueen yhteistyössä järjestetään lisäksi kaikkien katsottavissa olevia ohjelmasisältöjä.


Taikasirkus 

Su 7.2. Taikasirkus
Sirkus Bravuuri, Taikuri Elmo Huovila. Juontajana Aatu Itkonen. Tapahtuma on katsottavissa verkossa maksuttomasti kahden viikon ajan. Järj. Kouvolan kulttuuripalvelut.  Tapahtuman katseluaika päättynyt.

Musiikkivideo lapsiperheille: Bailaa niin kuin Diskohai - videotallenne

Video sopii perheen yhteisiin hetkiin ja retkiin sekä lasten syntymäpäiville. Koulut ja päiväkodit voivat käyttää videota opetuksen ohella, arjen ilon tuojana sekä liikunnallisissa hetkissä. Erilaiset harrasteryhmät voivat hyödyntää videota omiin tarkoituksiinsa. Musiikin tyylilajit viihdyttävät kaikenikäisiä tanssijoita. Videon pituus on n. 40 minuuttia. Tuotanto Kotkan Lastenkulttuurikeskus,

Video on kaikille avoin sekä maksuttomasti katsottavissa YouTube kanavalla nimellä: "Bailaa niin kuin Diskohai". Avautuu alla olevasta linkistä.

Kansantanssikonsertti

La 13.2. Kansantanssikonsertti - Hetkessä
Aitomäen Nuorisoseuran kansantanssijat ja Lohtutorttu -yhtye
Tapahtuma on katsottavissa verkossa maksuttomasti kahden viikon ajan. Järj. Kouvolan kulttuuripalvelut. Linkki:

7.-28.2.2021 Perhemuskari - videoitu muskari - maksuton

Vauhdikkaassa Haminan seurakunnan perhemuskarissa päästään leikkimään ja laulamaan yhdessä. Laulut on valikoitu alle kouluikäisiä ajatellen. Kurkistetaan satulaukkuun ja siitä voikin seikkailu alkaa. Mukana toteutuksessa Haminan seurakunta ja Kaakon kaksikon kulttuuritoimi.

JAKSO 1 : PIIPPOLAN VAARIN ELÄINLAULUT

JAKSO 2 : ELÄINTEN AMMATIT


7.2.-28.2. Tarinoita Kalevalasta -Virtuaalinen satutunti, Virtuaalinen satutunti

Katsottavissa ja kuunneltavissa koko Lasten kulttuuriviikkojen ajan. Satutunnit suomeksi ja ruotsiksi. Ikäsuositus: 6-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Järj. Loviisan kaupunki -> Linkki julkaistaan tässä  7.2.

7.-28.2.2021 Sari Aalto Show - videoitu esitys 

Vatsastapuhuja Sari Aalto valloittaa hulvattoman räiskyvillä esityksillään! Show'ssaan Sari yhdistää raikkaalla tavalla stand upia, koomista vatsastapuhumista ja musiikkia: kaikenikäiset katsojat nauravat äimistyneenä, kun Sari pistää parastaan hulvattomien nukkehahmojensa Simpanssi-Anssin, Oskari Olemattoman ja aidon kokoisen strutsineito Lulun kanssa.

Sari Aalto on tunnettu viihde- ja tik tok esiintyjä. Värikkäällä ja humoristisella Sari Aallon Tik Tok- tilillä on yli 1,000,000 kansainvälistä seuraajaa, ja videoilla yhteensä yli 50 miljoonaa näyttökertaa.


14.-28.2.2021 Sibelius-tarina

Käsikirjoitus, ohjaus ja tuotanto Vesa Ruotonen

Maria Kitaeva, viulu; Tatu Eskelinen, piano; Vesa Ruotonen, stand up

Sibelius-tarina on kevyt sukellus Jean Sibeliuksen maailmaan ja Suomeen. Elävä-musiikki, kuvat, filmit ja stand up -teatteri yhdistyvät. Kesto on n. 45 minuuttia ilman väliaikaa. Vesa Ruotonen järjesti yhteistyössä Haminan kaupungin ja Haminan seurakunnan kanssa Sibelius-konsertin Johanneksen kirkossa 8.12.2020 suomalaisen musiikin päivänä. Paitsi musiikkiin, konsertissa päästään pureutumaan myös Sibeliuksen tuotantoon ja elämään Vesa Ruotosen värikkäästi kertomana. Järj. Haminan kaupungin kulttuuritoimi
LINKKI esitykseen 


OHJELMAA ALAKOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE

Tapahtumien linkit ja materiaalit saa käyttöönsä ilmoittautumalla etukäteen. 

ISOVIULU ja PIKKUVIULU lastenkonsertti

sisältää perinteistä lastenmusiikkia, koskettavaa klassista musiikkia, laululeikkiä ja pientä improvisaatiota.Sarin ja Antin soittimina viulu, kontrabasso, kitara ja laulu. Konsertin kesto 30-40 min. https://MusiikkipalveluSaarinen.fiSatujooga ja erkkajooga

Lapset sukeltavat joogan maailmaan sadun kautta. Satujoogan ohjaajana Jaana Laaksonen

Lasten joogassa ei kilpailla, Jokainen lapsi joogaa omalla tavallaan. Joogasadun myötä opettelemme myös läsnäolon ja itsesäätelyn kullanarvoisia taitoja. Toteutus: Tallenne Zoom-palvelussa, johon on rajaton käyttöoikeus päiväkodin, esiopetuksen tai koulun sisällä katseluoikeuden ajan. Käyttö ajalla: 15.‒28.2. Kesto: 20‒40 min. Kohderyhmät: 3‒11-vuotta Eri ikäryhmille omat ohjelmat. 

  • 3‒6-vuotiaiden kanssa lähdemme retkelle talviseen metsään ja tapaamme siellä eläinystäviä! 
  • 6‒11-vuotiaiden kanssa astumme sisään muinaiseen metsään, tapaamme siellä esimerkiksi metsän kuninkaan Tapion ja tutustumme hänen valtakuntaansa! 

"Tikusta asiaa ja musiikkia" -suomalaisen tikulla soitettavan kanteleen tarina. 

Musiikillis-pedagogisessa konsertissa muusikko Viola Uotila kertoo tarinan soittimen historiasta nykypäivään. Kerronnan ohessa kuullaan laaja skaala musiikkia arkistoista löytyneistä polkista nykypäivän radiosoittohitteihin ja Violan omiin sävellyksiin asti www.violauotila.fi.

Virtuaalinen satuseikkailu - tarinallinen luontoseikkailu

Luonto on seikkailun ympäristönä, suositus 4-9-vuotiaille. Mukaan taika-avaimet ja seikkailijakartta. Materiaalipaketti on noudettavissa Kouvolatalolta. Seikkailu toteutetaan mobiilin avulla ulkona. Satumatka productions www.kulttuuripalvelut.fi


TUTUSTU MYÖS NÄIHIN:
LASTEN KULTTUURIVIIKKOJEN JULISTENÄYTTELY
Tutustu Lasten kulttuuriviikkojen 2021 julistekilpailun näyttelyyn digitaalisesti TÄSTÄ.


HARRASTAKOTONA.fi
Tutustu www.harrastakotona.fi - sivustoon. Tältä sivustolta löydät lisää vinkkejä luovaan harrastamiseen digitaalisesti. 


YHTEYSTIEDOT 

JAANA VUORIO-PALMUMAA

kulttuurikasvatuskoordinaattori
jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi
p. 020 615 8591 

www.kouvola.fi