HAMINA

Tältä sivulta löydät Haminan seudun avoimet yleisötapahtumat sekä ohjelmasisällöt varhaiskasvatukselle ja alakouluille. Alhaalta löytyvät myös yhteystiedot.

Lasten kulttuuriviikkojen 2023 ohjelmasisällöt Haminassa

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelma Haminassa sisältää useita erilaisia, talvisia ja taiteellisia yleisötapahtumia ja osallistumisen mahdollisuuksia luovaan tekemiseen ylisukupolvisesti lapsille ja perheille. Kaikkiin sisältöihin on yleisöllä vapaa pääsy ja mahdollisista maksullisista oheistoiminnoista, kuten ruokailut, kahviot ym. on mainittu ohjelmatiedoissa erikseen. Vaikka kyseessä on Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmisto, kaikki ovat tervetulleet nauttimaan tapahtumista ikään katsomatta. Mukana ohjelmistossa on tänä vuonna myös aiempaa enemmän vauvaperheille kohdennettua sisältöä.

Ohjelmistoa tuotetaan ympäri Haminaa erilaisiin paikkoihin ja sitä kautta houkutellaan yleisöjä ympäri seudun vierailemaan mahdollisesti uusissakin tapahtumaympäristöissä. Tavoitteena on myös luoda tasapuolisemmin saavutettava ja palveleva tapahtuma mahdollisimman monille. Tapahtuman kumppanina on Vuorelan liikenne, jonka kanssa yhteistyössä tuetaan yleisöjen pääsyä tapahtumiin. Kuljetusaikataulut vahvistuvat tammikuun lopulla.

Lasten kulttuuriviikot Haminassa järjestää Haminan kulttuuripalvelut kumppaneinaan kirjastopalvelut, avoin varhaiskasvatus ja kaupungin museot, Kino Hamina, Haminan ja Kotka-Kymin seurakunnat, Haminan Teinisirkus, Haminan Teatteriyhdistys, Kotkan seudun musiikkiopisto, Haminan Pelastakaa Lapset ry, Lions Clubit Hamina, Hamina Varvara ja Hamina Bastioni, Vilniemen yritys ry, AK Sound & Music Service sekä useat päiväkodeissa, kouluissa ja yleisötapahtumissa esiintyvät taiteilijat ja taidekasvattajat sekä talkooväki Haminan seudulta.

AVOIMET YLEISÖTAPAHTUMAT

Lumihevoset Haminassa -lumenveistokilpailu

Ma 6.2.- su 26.2.  Non-stop

Tervetuloa osallistumaan jo toista vuotta järjestettävään lumihevos-kilpailuun! Kaikenikäiset haminalaiset tai Haminassa vierailevat saavat osallistua kilpaan omalla lumesta rakennetulla hevos-veistoksella. Kilpailun palkintoina jaetaan elämyksiä Hevoset Bastioniin -kesätapahtumaan liittyen. Kilpa-veistoksen voi tehdä yksinkin, mutta porukalla tehden homma voi olla vieläkin hauskempaa! Haminan kulttuuripalvelut ja Hevoset Bastionissa -tapahtumatiimi kannustavat osallistujia luovaan leikkiin ja nauttimaan yhdessä olosta ulkoillen.

Yksi Lasten kulttuuriviikkojen 2022 palkituista veistoksista oli Kannusjärven päiväkodin ja esiopetuksen valmistama My Little Pony -veistos. Tuomaristoa miellytti huolellisesti kiinnitettyjen, värikkäiden hahtuvalankojen käyttö veistoksen hännässä ja harjassa. Lisäksi ponin onnellinen ilme ja asento erotti sen edukseen monista muista kisaan osallistuneista veistoksista.

Lataa kilpailun osallistumisohjeet alla olevasta linkistä:


Maskotit tutuiksi -kirjoituskilpailu

Ma 6.2 alkaen, Non-stop

Muistatko vielä salaperäisen munan, joka ilmestyi Haminan pääkirjastoon? Helmeri-pöllö ja Tuovi-toukka ovat asustaneet Haminan kirjastossa jo jonkin aikaa, ja henkilökuntaa on alkanut mietityttää, mistä nämä kaverukset oikeastaan tänne tupsahtivat? Entä millaisia tyyppejä he ovat? Liittyvätkö muna ja maskottimme jotenkin toisiinsa? Osaisitko sinä kertoa? Kirjastopalvelut julistavat 6.2.2023 alkavaksi kirjoituskilpailun, jossa lapset saavat kertoa oman näkemyksensä Helmerin ja Tuovin matkasta Haminan kirjaston maskoteiksi. Valittavana on kaksi aihetta, joista voi valita yhden tai kirjoittaa molemmista.

Lataa kilpailuohjeet alla olevasta linkistä:


Vauvojen 3-7kk värikylpy -kokeilukerta

Ti 7. ja ke 8.2. klo 10.00 Herran kukkaro, Pikkuympyränkatu 34

Vauvojen värikylvyt on tarkoitettu lapsiperheille, joissa on 3-7 kk ikäinen lapsi/lapsia. Kesto 90 min. Voit päästä mukaan joko 7.2. tai 8.2. tuokiolle. Osallistujamäärä max 4 vauvaa + aikuinen. Ennakkoilmoittautumiset 31.1.2023 mennessä: hanna.markala@evl.fi

Laitathan ilmoittautumisviestiin tiedon, kumpi päivistä on ykkösvaihtoehtosi. Saat paluuviestillä tiedon, onko tuokiolle vielä tilaa. Voit halutessasi jonottaa peruutuspaikkaa. Muista siksi peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle. Järj. Haminan seurakunta


Monipalveluauto Päivänsäde: Satutuntikiertue

 Helmeri-pöllön satutuokiot

To 9.2. klo 8.30 - 8.50 Uuden Summan päiväkoti

To 9.2. klo 9.00 - 12.30 Uuden Summan koulu

Ti 14.2. klo 9.00 - 9.45 Kirkkojärven koulu

Ti 14.2. klo 10.00. - 10.45 Poitsilan koulu

Ti 14.2. klo 11.15 - 12.30 Neuvottoman koulu

Ke 22.2. klo 9 - 10 Pyhällön koulu

Ke 22.2. klo 10.30 - 12.30 Husulan koulu

Tuokioilla saa viihtyä vapaavalintaisen ajan.

Haminan teatterin satutuokiot

Iloisia, ihania satuja iloisille, ihanille, pienille kuuntelijoille.

To 23.2. klo 9.00 - 12.30 Uuden Summan koulu

Pe 24.2. klo 9.00 - 12.00 Pappilansalmen koulu

Lukijoina Eija-Kaarina Mäkelä ja Marjukka Erkinheimo, Haminan Teatteriyhdistys.

Tuokioilla saa viihtyä vapaavalintaisen ajan.


Satukahvila

To 9.2. klo 17.00 Haminan pääkirjasto, Rautatienkatu 8

Satukahvila on kaikille perheille ja kaiken ikäisille avoin, yhteinen satutuokio. Kesto 60 min. Järj. Haminan avoin varhaiskasvatus


Meritähdenlento-vauvasirkus

Blind Gut Company  

Meritähdenlento-esityksen ensi-ilta oli 13.5.2022 Kanneltalossa osana Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapset -hanketta. Kuva Tuomas Vuorinen
Meritähdenlento-esityksen ensi-ilta oli 13.5.2022 Kanneltalossa osana Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapset -hanketta. Kuva Tuomas Vuorinen

Pe 10.2. klo 11.30 ja klo 13.00 Summan kylä- ja kulttuurikeskus, sirkussali, Summantie 46

Meritähdenlento on vauvoille ja heidän läheisilleen suunnattu sirkusesitys, jossa sukelletaan vedenalaiseen maailmaan. Esitys on pehmeästi pyörteilevä sirkusmatka meren pohjalta kohti pintaa leikkisien kalojen, mystisten meduusojen ja värikkäiden korallien kanssa. Vauva pääsee nauttimaan meren syleilystä katsellen, kuunnellen ja tunnustellen turvallisessa ympäristössä. Meritähdenlento soveltuu ensimmäiseksi esityskokemukseksi 0-1-vuotiaille lapsille ja se lumoaa myös aikuiset.

Osallistujia max. 15 lasta oman aikuisen kanssa. Kesto 30 min. Näytökset klo 11.30 ja klo 13.00. Ennakkoilmoittautuminen 3.2.2023 mennessä: kulttuuri@hamina.fi. Laitathan ilmoittautumisviestiin tiedon, kumpi näytöksistä on ykkösvaihtoehtosi. Saat paluuviestillä tiedon, onko näytökseen vielä tilaa. Voit halutessasi jonottaa peruutuspaikkaa, mikäli näytös on jo varattu täyteen. Muista siksi peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle.

Meritähdenlento-esityksen ensi-ilta oli 13.5.2022 Kanneltalossa osana Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapset -hanketta. Kuva: Tuomas Vuorinen.


Tanssipaja

Pe 10.2. klo 16.00 Summan kylä- ja kulttuurikeskus, sirkussali, Summantie 46

Tanssipaja on suunnattu 3-7 -vuotiaille lapsille oman aikuisen kanssa. Elina Päiviön ohjaamassa tanssipajassa alle kouluikäiset lapset pääsevät yhdessä vanhempien kanssa heittäytymään liikkumisen ja tanssin riemuun. Kesto 60 min. Järj. Haminan avoin varhaiskasvatus.


Lasten Leffalauantai

Uppo-Outo ja Kumiankat ovat lähtöisin Haminan Ankkalammelta. Kuva: Eeva Forsman.
Uppo-Outo ja Kumiankat ovat lähtöisin Haminan Ankkalammelta. Kuva: Eeva Forsman.

La 11.2. klo 14.30 - 17.30 Kino Hamina, Isoympyräkatu 30 a

Perinteinen Lasten Leffalauantai tarjoaa hulvatonta meininkiä! Ravintolasalissa klo 14.30 alkaen kasvomaalauksia. Teatterisalissa klo 15 musisoi haminalaiserikoisuus Uppo-Outo ja Kumiankat ja klo 16.15 alkaen viihdytään kotimaisen koko perheen leffan ääressä. Kiljuset (2021) -elokuvan on ohjannut Reetta Huhtanen ja käsikirjoituksen ovat Jalmari Finnen kirjojen pohjalta laatineet John Lundsten ja Jenny Dahlström. Elokuvan kesto n. 1h 25 min. Haminan Teinisirkuksen Kipsa palvelee pikkurahalla.

Järj. Kino Hamina ja Haminan kulttuuri- ja nuorisopalvelut, Haminan TeinisirkusHaminan Teinisirkuksen Ystäväkirppis

Su 12.2. klo 10.00 - 13,00 Summan kylä- ja kulttuurikeskus, sirkussali, Summantie 46

Haminan Teinisirkuksen Ystäväkirppiksellä voi tehdä mm. sirkusväline-löytöjä.

Järj. Haminan Teinisirkus


Vauvojen 8-12kk värikylpy -kokeilukerta

Ti 14. ja ke 15.2. klo 10.00 Herran kukkaro, Pikkuympyränkatu 34

Vauvojen värikylvyt on tarkoitettu lapsiperheille, joissa on 8-12 kk ikäinen lapsi/lapsia. Kesto 90 min. Voit päästä mukaan joko ti 14.2. tai ke 15.2. tuokiolle. Osallistujamäärä max 4 vauvaa + aikuinen. Ennakkoilmoittautumiset 31.1.2023 mennessä: hanna.markala@evl.fi

Laitathan ilmoittautumisviestiin tiedon, kumpi päivistä on ykkösvaihtoehtosi. Saat paluuviestillä tiedon, onko tuokiolle vielä tilaa. Voit halutessasi jonottaa peruutuspaikkaa. Muista siksi peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle. Järj. Haminan seurakunta


Satuhieronta & Sointukylpy

Ti 14.2. klo 9.15 Pyhällön päiväkoti, Pyhällöntie 380

Satuhieronta & Sointukylpy -tuokio on elämys alle kouluikäisille lapsille yhdessä oman aikuisen kanssa. Kesto 45 min. Ohjatulle tuokiolle mahtuu mukaan n. 10-15 lasta + aikuinen.

Ennakkoilmoittautumiset viestillä: Sanna Silvo, p. 040 199 1563. Saat paluuviestillä tiedon, onko tuokiolle vielä tilaa. Voit halutessasi jonottaa peruutuspaikkaa. Muista siksi peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle. Järj. Haminan avoin varhaiskasvatus


Nukketeatteri ANNOS esittää: KYLMÄT TASSUT, LÄMMIN SYDÄN. Kuva: Oswald Basten
Nukketeatteri ANNOS esittää: KYLMÄT TASSUT, LÄMMIN SYDÄN. Kuva: Oswald Basten

Ystävyyden juhla

Ti 14.2. klo 17.00 - 19.00 Simeon-talo, Pikkuympyräkatu 34

Ystävyyden juhlassa on tarjolla esityksiä ja askartelua. Suuri osa esitysten sisällöistä on sanatonta, joten osallistuminen esityksiin ei edellytä suomen kielen taitoa. Pikkurahan kahviosta saa ostaa herkkuja. Tilaisuus päättyy klo 19.00.

Ohjelmassa:
Klo 17.15 Nukketeatteri ANNOS: KYLMÄT TASSUT, LÄMMIN SYDÄN. Lämminhenkinen esitys, joka pohjautuu Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen tarinaan "Kuinka Jänis toi tulen maan päälle". Kertomus nostaa esiin muiden hyväksi toimimisen tärkeyden. Kesto 30 min.
klo 18.00 Klovni Mutterin Lentävä sirkus. Esitys vie yleisön riemastuttavalle retkelle sirkukseen. Klovni Mutteri esiintyy yleisölle ja kutsuu myös yleisön mukaan esittelemään piileviä ja aivan ilmeisiäkin sirkustaitoja. Kesto 45 min. 

Järj. Haminan kulttuuripalvelut ja Haminan seurakunta


Urkusatu: Kolme pientä porsasta

Ke 15.2. klo 18.00 Marian kirkko, Pikkuympyräkatu 34

Kolme pientä porsasta on musiikkisatu, jossa tutustutaan urkujen kiehtoviin ääniin. Ilmielävät possut ja susi saavat tutun sadun heräämään eloon! Esitys sopii erityisesti pikkulapsille sekä kaikille näytelmistä ja musiikista nauttiville. Kesto n. 15 min.

Esiintyjät: Susanna Hauer, (urut) ja lastenohjaajat: Anu Elomaa, Päivi Laine, Satu Länsmans, Anne Rongas ja Riikka Viren

Järj. Haminan ja Kotka-Kymin srk


Satukahvila

To 16.2. klo 17.00 Haminan pääkirjasto, Rautatienkatu 8

Satukahvila on kaikille perheilleja kaiken ikäisille avoin, yhteinen satutuokio. Kesto 60 min. Järj. Haminan avoin varhaiskasvatus


Talvi-laulujen konsertti

To 16.2. klo 17.30 Simeon-sali Hamina, Pikkuympyränkatu 34

Kotkan seudun musiikkiopiston muskarilaiset Haminasta, Kirviset-kuoro ja musakerhot Susanna Apo-Syrjäsen johdolla vievät yleisön talvisiin musiikkitunnelmiin. Konsertti soveltuu kaikenikäisille lapsille perheineen. Kesto 45 min. Järj. Kotkan seudun musiikkiopisto


Kirkkomuskari lapsiperheille

Pe 17.2 klo 10.30 Simeon-talo, Pikkuympyräkatu 34

Muskaria vietetään Simeon-salissa. Kesto 30 min. Tuokion jälkeen on lounasmahdollisuus hintaan 8€/perhe. Ei ennakkoilmoittautumista. Ruokailussa tarjottava ruoka on laktoositonta, myös gluteeniton vaihtoehto saatavilla. Muut erityisruokavaliot voi ilmoittaa 13.2. mennessä: hamina.srk@evl.fi Järj. Haminan seurakunta


Tanssipaja

Pe 17.2. klo 16.00 Summan kylä- ja kulttuurikeskus, sirkussali, Summantie 46

Tanssipaja on suunnattu 3-7 -vuotiaille lapsille oman aikuisen kanssa. Elina Päiviön ohjaamassa tanssipajassa alle kouluikäiset lapset pääsevät yhdessä vanhempien kanssa heittäytymään liikkumisen ja tanssin riemuun. Kesto 60 min. Järj. Haminan avoin varhaiskasvatus.


Laskiaistapahtuma Vilniemellä

Kuva:Mari Salmenhaara
Kuva:Mari Salmenhaara

La 18.2. klo 10.00 - 15.00, Vilniemen Urheilutalo, Seurantalontie

Vilniemellä vietetään laskiaista mäenlaskun ja lumileikkien merkeissä ulkoillen ja musisoiden!

Tapahtumassa myös makkaranpaistoa ja ohjelma voi tarkentua vielä lähempänä.
Tapahtuma päättyy klo 15.00.

Ohjelmassa:

Klo 10.15 - 11.00 urheilutalon salissa Satuhieronta & Sointukylpy -tuokio alle kouluikäisille lapsille yhdessä oman aikuisen kanssa. Ohjatulle tuokiolle mahtuu mukaan n. 10-15 lasta + aikuinen.
Ennakkoilmoittautumiset viestillä ma 13.2. mennessä: Sanna Silvo, p. 040 199 1563.
Saat paluuviestillä tiedon, onko tuokiolle vielä tilaa. Voit halutessasi jonottaa peruutuspaikkaa. Muista siksi peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle.
Klo 11.15 - 12.00 urheilutalon salissa soiton, laulun ja loruttelun iloa! Kotkan seudun musiikkiopiston muskarituokion vetää Susanna Apo-Syrjänen.

Klo 12.30 - 13.15 Bussikuski Töötti ja Rahastaja Söötti kutsuvat yleisön mukaan musiikkimatkalle maailman ympäri.

Muskarituokio ja konsertti soveltuvat kaikenikäisille lapsille ja aikuisille.

Järj. Haminan kulttuuripalvelut ja avoin varhaiskasvatus, Kotkan seudun musiikkiopisto, Vilniemen yritys ja AK Sound & Music ServicePuistotalo Soi! - konsertti

Ma 20.2. klo 19.00 Haminan Puistotalo, Fredrikinkatu 9

Kotkan seudun musiikkiopiston kuukausikonsertti viihdyttää kaiken ikäisiä lapsia perheineen. esiintyjinä ovat Kotkan seudun musiikkiopiston oppilaat. Kesto 45 min. Järj. Kotkan seudun musiikkiopisto


Metsänpeitossa-konsertti

Kulttuuriosuuskunta UULU

Metsänpeitossa-konsertit: 

klo 11.00 - 11.35 lounaskonsertti, kesto 35 min.

Huom! Haminan seurakunnan tarjoama hernerokka 5€/aikuinen, 2,50€/lapsi. Lounas tarjolla klo 10.45-12.15

klo 18.00 - 18.45 Iltakonsertti, kesto 45 min. Ovet ja kahvio avoinna klo 17.30 alkaen. (Kahvio maksullinen)

Ti 21.2. klo 11.00 ja 18.00 Simeon-talo, Pikkuympyräkatu 34

Metsänpeitossa on tarinallinen konsertti, jossa yhdistetään ympäristökasvatuksen teemoja kansantarinoiden maailmaan. Konsertin tarinassa kesälomaansa mökillä viettävät serkukset tempautuvat elämänsä ihmeellisimpään seikkailuun, kun he lähtevät poimimaan metsästä mustikoita mummon mustikkapiirakkaa varten. Konsertissa pohditaan metsien- ja vesien suojelun ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen teemoja sekä opitaan miltä erilaiset perinnesoittimet kuulostavat ja minkälaisia taikaolentoja Suomessa ennen vanhaa uskottiin luonnossa olevan. Vuorovaikutteinen konsertti soveltuu eri ikäisille lapsille ja aikuisille.

Järj. Haminan kulttuuripalvelut ja Haminan seurakunta


Lastenkonsertti

To 23.2. klo 18.00 Haminan Puistotalo, Fredrikinkatu 9

Kotkan seudun musiikkiopiston Lasten konsertissa jousiorkesteria ja laulusolisteja johtaa kapellimestari Esa Heikkilä. Konsertti soveltuu kaikenikäisille lapsille perheineen. Kesto 45 min. Järj. Kotkan seudun musiikkiopisto


Haminan Kuvataidekoulun avoimet ovet

To 23.2. 18.00 - 20.00 Rauhankatu 8

Haminan Kuvataidekoulussa pidetään avoimet ovet ja avataan yleisölle oppilaiden töistä koottu näyttely. Järj. Haminan kansalaisopisto, Kuvataidekoulu


Rusettiluistelu perheille

Pe 24.2. klo 9.30 - 10.30 Haminan jäähalli, Kiekkokuja 1

Perheet toivotetaan tervetulleiksi tunnelmoimaan jäälle! Järj. Haminan avoin varhaiskasvatus


Hyppynarutus

Tanssiteatteri Raatikko

Pe 24.2. klo 17.30 Summan kylä- ja kulttuurikeskus, sirkussali, Summantie 46

Kesto n. 30 min. Esitys soveltuu n. 3-9 -vuotiaille lapsille ja aikuisille. Osallistujamäärä: max. 30 hlö/näytös.

Kuva: Sanna Lehto
Kuva: Sanna Lehto

Tervetuloa Hypyn ja Narun mukana tanssimatkalle! Hyppynarutus on hyvän mielen esitys, jossa viehättää leikinomainen ote ja tanssin lumous. Hyppy ja Naru ovat pomppimisen erikoisasiantuntijoita. Heillä ei käy aikakaan pitkäksi, kun leluina ovat hyppynarut. Niiden avulla he vievät katsojat seikkailulle maailman korkeimmalle vuorelle Mount Everestille, laittavat pystyyn hullunkuriset urheilukisat ja toteuttavat jopa ikioman sirkusesityksen. Näiden kaverusten seurassa saatat joutua ihan huomaamattasi narutetuksi!

Ennakkoilmoittautuminen pe 17.2.2023 mennessä: kulttuuri@hamina.fi. Saat paluuviestillä tiedon, onko näytökseen vielä tilaa. Voit halutessasi jonottaa peruutuspaikkaa, mikäli näytös on jo varattu täyteen. Muista siksi peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle. Järj. Haminan kaupungin kulttuuripalvelutPuuhapäivä Summassa

La 25.2. klo 10.00-15.30 Summan kylä- ja kulttuurikeskus, Summantie 46

Summan puuhapäivässä tarjolla kaikenikäisille lapsille kivaa sisältöä!

Ohjelmassa:

klo 10.15 - 11.00 Satuhieronta & Sointukylpy alle kouluikäisille lapsille oman aikuisen kanssa. Paikka: teatteristudio, 2. krs.

Ennakkoilmoittautuminen viestillä ma 20.2. mennessä: Sanna Silvo p. 040 1991 563.

Saat paluuviestillä tiedon, onko tuokiolle vielä tilaa. Voit halutessasi jonottaa peruutuspaikkaa. Muista siksi peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle.

klo 11.00 - 12.00 Haminan Teinisirkuksen SIRKUS-kipsa palvelee pikkurahalla. Tarjolla mm. popparia ja leivonnaisia.
klo 11.00 - 14.00 ohjattua työpajapuuhaa (non stop)

klo 14.00 sirkussalissa Haminan Teinisirkuksen esitysmaistiaisia tulevasta Sirkus Vauhtiin -näytöksestä. Esityksen jälkeen sirkussalissa järjestetään sirkusvälineiden kokeilua opastetusti klo 15.00 saakka.

Järj. Haminan kulttuuripalvelut ja avoin varhaiskasvatus ja Haminan TeinisirkusTalvitapahtuma ja valaistu iltamäki Pyhällössä

La 25.2. Hainukselantie 100, Lankilan kylä

Pyhällön maankuulu pulkkamäki valaistaan iltamäeksi. Talvipäivän ohjelma tarkentuu lumitilanteen mukaan.


Talvitapahtuma Haminan kesäpuistossa

La 25.2. klo 11.00 - 14.00, Fredrikinkatu 9

Perinteinen mäenlaskua ja muuta talvista puuhaa sisältävä talvitapahtuma tuo kaikille perheille hauskaa touhua talviloman alkajaisiksi. Ohjelmassa myös makkaranpaistoa ja vaahtokarkkien paahtamista, mehua ja pullaa. Lapsille tarjoilu on maksuton ja aikuisille pientä maksua vastaan.

Järj. LC Hamina Varvara, LC Hamina ja LC Hamina Bastioni, Haminan Pelastakaa Lapset ry ja Haminan kulttuuripalvelut


NÄYTTELYT

Meidän Luonto- ja ympäristö - Lasten kulttuuriviikkojen julistenäyttely

Ma 6.2. - pe 24.2. Ruissalon kirjaston aula, Ruissalontie 8

Julistekilpailun voittaja-työn on tehnyt Sonja Seppälä, 5C-luokalta Kotkan Aittakorven koulusta.
Julistekilpailun voittaja-työn on tehnyt Sonja Seppälä, 5C-luokalta Kotkan Aittakorven koulusta.

Lasten kulttuuriviikkojen 2023 juliste valittiin syksyllä -22 Kymenlaakson kuntien ja Loviisan alakouluille järjestetyn julistekilpailun kautta. Kilpailun työt on koottu värikkääksi julistenäyttelyksi Haminassa.

Lasten kulttuuriviikkojen 2023 juliste valittiin syksyllä -22 Kymenlaakson kuntien ja Loviisan alakouluille järjestetyn julistekilpailun kautta. Kilpailuun osallistui 28 luonto- ja ympäristö -aiheista työtä, jotka on koottu värikkääksi Meidän luonto ja ympäristö- julistenäyttelyksi Haminassa. Paikka: Ruissalon kirjaston aula, Ruissalontie 8

Avoinna ma-ti klo 12-18 ja ke-pe klo 9-15.

Julistenäyttely löytyy myös digitaalisena osoitteessa: https://www.lastenkulttuuriviikot.fi/julistenayttely2023/


PÄIVÄKODEILLE JA KOULUILLE

KIERTÄVIEN ESITYSTEN VARAUSOHJEET TOIMITETAAN PÄIVÄKOTEIHIN, ESIOPETUKSIIN JA KOULUILLE SUORAAN LÄHIPÄIVINÄ. VARAUKSET OHJEIDEN MUKAISESTI.

Lataa alta tilausohjelman opettajan opas.


Päiväkodeissa sekä esi- ja alakouluilla kiertäviä sekä ryhmille varattavia sisältöjä:

 • Helmeri-pöllön Satutuokiot Haminan pääkirjastolla ja Ruissalon kirjastossa
 • Haminan kaupunginmuseot: Kuinka kangas syntyy - työpaja
 • Haminan Teinisirkus: kiertävät sirkustyöpajat
 • Bussikuski Töötin musiikkimatka -musiikkituokiot
 • Bussikuski Töötin musiikkimatkakuva-albumi - musiikkia ja kuvataidetta yhdistävät työpajat Haminan Kuvataidekoululla
 • Satumatka Productions: SOIVA SAAPAS -musiikillinen, osallistava nukketeatteriesitys
 • Hinni Hiiren Omaoma-päivä - vuorovaikutteinen, vähäsanainen musiikkiteatteriesitys
 • Bussikuski Töötti ja Rahastaja Söötti - koululaiskonsertti
 • Seeli & Sello -koululaiskonsertti
 • Nukketeatteri Taigamatto: Tarinankerronta esitys + työpaja
 • Nukketeatteri ANNOS: KYLMÄT TASSUT, LÄMMIN SYDÄN -esitys
 • Urkusatu: Kolme pientä porsasta
 • Dididot ja kikattava keho -tanssiesitys
 • Kulttuuriosuuskunta UULU: Metsänpeitossa-konsertti sekä Soitinhupia- ja Runolaulusta räppiin -työpajat
 • Taikuri Timo Tiikkaisen kiertävä taika-show sekä taikuri-koulu -työpaja
 • Tanssiteatteri Raatikko: Hyppunarutus-esitys
 • Digisisältönä: Loikkakopla - parkour-työpajat kouluille


Muutokset mahdollisia

TUTUSTU MYÖS NÄIHIN

Digitaalinen julistenäyttely 2023

Tutustu Lasten kulttuuriviikkojen julistekilpailuun osallistuneisiin töihin täällä.   

Harrasta kotona

Klikkaa itsesi harrastakotona.fi - sivustolle ja tutustu erilaisiin luoviin harrastuksiin. Sivustolla on paljon sisältöjä musiikista kuvataiteisiin ja esitystallenteista metsän tutkimiseen.

Lasten kulttuurikeskusten liitto

Koppa-verkosto on osa Lasten kulttuurikeskusten liittoa. Tutustu liiton toimintaan ja materiaaliin täällä.

LISÄTIETOJA

HENNI KIRI

kulttuurituottaja
p. 040 722 3687
henni.kiri@hamina.fi