HAMINA

.

YLEISÖTAPAHTUMAT

Tapahtumat pitävät sisällään kuntien/kaupunkien itse järjestämiä tapahtumia ja työpajoja. Kymenlaakson ja Loviisan alueen yhteistyössä järjestetään lisäksi kaikkien katsottavissa olevia ohjelmasisältöjä.


7.-28.2.2021 Perhemuskari - videoitu muskari - maksuton

Vauhdikkaassa Haminan seurakunnan perhemuskarissa päästään leikkimään ja laulamaan yhdessä. Laulut on valikoitu alle kouluikäisiä ajatellen. Kurkistetaan satulaukkuun ja siitä voikin seikkailu alkaa. Mukana toteutuksessa Haminan seurakunta ja Kaakon kaksikon kulttuuritoimi.

JAKSO 1 : PIIPPOLAN VAARIN ELÄINLAULUT 

JAKSO 2 : ELÄINTEN AMMATIT


7.-28.2.2021 Sari Aalto Show -videoitu esitys - maksuton

Vatsastapuhuja Sari Aalto valloittaa hulvattoman räiskyvillä esityksillään! Show'ssaan Sari yhdistää raikkaalla tavalla stand upia, koomista vatsastapuhumista ja musiikkia: kaikenikäiset katsojat nauravat äimistyneenä, kun Sari pistää parastaan hulvattomien nukkehahmojensa Simpanssi-Anssin, Oskari Olemattoman ja aidon kokoisen strutsineito Lulun kanssa.

Sari Aalto on tunnettu viihde- ja tik tok esiintyjä. Värikkäällä ja humoristisella Sari Aallon Tik Tok- tilillä on yli 1,000,000 kansainvälistä seuraajaa, ja videoilla yhteensä yli 50 miljoonaa näyttökertaa


La 14.2. klo 10.30-11.30 Satujoogaa perheille virtuaalisesti, kesto 45-60 min.

Tervetuloa joogailemaan, isot ja pienet. Satujooga perheille soveltuu 3-11 -vuotiaille lapsille ja kaikenikäisille aikuisille. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Joogasatu ja eläinystävät siivittävät tätä ihanaa aikuisten ja lasten yhteistä hetkeä, jossa keskitytään kiireettömään yhdessäoloon sekä harjoitellaan läsnäolon tärkeitä taitoja.

  • Tarvitsette kaksi vilttiä ja alustat (jumppamatto tai joku muu pehmuke, vaikka tavallinen matto)
  • Tunti koostuu joogasadusta, pienestä tauosta, leikkisistä harjoituksista sekä loppurentoutuksesta
  • Vinkki: varatkaa tauolle jokin pieni, terveellinen eväs sekä vesipullo, niin voitte viettää hauskan pienen joogaeväshetken. 

Ohjaaja | Jaana Laaksonen: Lasten joogaohjaaja | Erkkajooga®-ohjaaja | Joogaopettaja

Pääset mukaan tästä linkistä. Liitythän mukaan 5-10 min ennen kuin tunti alkaa, kiitos!

 Access Passcode: Perhejooga1!

7.-28.2.2021 Taidetalkoot: Kissanviiksen videoitu työpaja - maksuton

Askarrellaan yhdessä itselle tai ystävälle Kissanviiksen Merjan ohjaamana hauska heijastin/avaimenperä, joka tehdään heijastavasta langasta. Askarteluvideo julkaistaan 7.2. ja on katsottavissa lasten kulttuuriviikkojen ajan.

Maksuttomia materiaalipaketteja on jaossa 8.2. alkaen  Haminan kirjastosta 50kpl  ja Ruissalon kirjastosta  50kpl  kirjaston aukioloaikana. Järj. Haminan kulttuuripalvelut. 


14.-28.2.2021 Sibelius-tarina uusintana Lasten Kulttuuriviikoilla

Käsikirjoitus, ohjaus ja tuotanto Vesa Ruotonen

Maria Kitaeva, viulu; Tatu Eskelinen, piano; Vesa Ruotonen, stand up

Sibelius-tarina on kevyt sukellus Jean Sibeliuksen maailmaan ja Suomeen. Elävä-musiikki, kuvat, filmit ja stand up -teatteri yhdistyvät. Kesto on n. 45 minuuttia ilman väliaikaa. Vesa Ruotonen järjesti yhteistyössä Haminan kaupungin ja Haminan seurakunnan kanssa Sibelius-konsertin Johanneksen kirkossa 8.12.2020 suomalaisen musiikin päivänä. Paitsi musiikkiin, konsertissa päästään pureutumaan myös Sibeliuksen tuotantoon ja elämään Vesa Ruotosen värikkäästi kertomana.

LINKKI esitykseen


OHJELMA KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE


  • 15.2, 16.2, 17.2, 22.2. 25.2. Satuholvistoseikkailu - tilausajat www.satuholvisto.fi Hamina Bastionin holveissa
  • 22.-23.2. Symbiogenesis-näyttely Yhteisötalo Manskilla, Inari Porkka 15.2, 16.2, 17.2, 22.2. 25.2.
  • Lukukeskuksen virtuaaliset kirjailijavierailut, Konserttikeskuksen etäkonsertit


NÄYTTELYT:

1.-26.2. "Pupukevennys 

Saana Lappalaisen taidenäyttely Haminan kirjaston lukusalissa nähtävillä kirjaston aukioloaikoina.

ma 22.2. klo 17-21 Symbiogenesis - näyttely

Avoinna Yhteisötalo Manskilla, Rauhankatu 8. Taiteilija Inari Porkan solubiologiaan pureutuva Symbiogenesis-näyttely on vapaasti kierrettävä. Sisälle pääsee 10 henkilöä kerrallaan ja tiloissa on maskisuositus.


MUIDEN KUNTIEN JÄRJESTÄMÄ AVOIN OHJELMA:


Musiikkivideo lapsiperheille: Bailaa niin kuin Diskohai - videotallenne

Video sopii perheen yhteisiin hetkiin ja retkiin sekä lasten syntymäpäiville. Koulut ja päiväkodit voivat käyttää videota opetuksen ohella, arjen ilon tuojana sekä liikunnallisissa hetkissä. Erilaiset harrasteryhmät voivat hyödyntää videota omiin tarkoituksiinsa. Musiikin tyylilajit viihdyttävät kaikenikäisiä tanssijoita. Videon pituus on n. 40 minuuttia.

Video on kaikille avoin sekä maksuttomasti katsottavissa YouTube kanavalla nimellä: "Bailaa niin kuin Diskohai" Klikkaa alla olevaa linkkiä.


Taikasirkus

Su 7.2.-20.2. Taikasirkus
Sirkus Bravuuri, Taikuri Elmo Huovila. Juontajana Aatu Itkonen. Järj. Kouvolan kulttuuripalvelut Linkki: 

Kansantanssikonsertti

La 13.2.-26.2. Kansantanssikonsertti - Hetkessä
Aitomäen Nuorisoseuran kansantanssijat ja Lohtutorttu -yhtye. Järj. Kouvolan kulttuuripalvelut Linkki:

7.2.-28.2. Tarinoita Kalevalasta -Virtuaalinen satutunti, Virtuaalinen satutunti

Katsottavissa ja kuunneltavissa koko Lasten kulttuuriviikkojen ajan. Satutunnit suomeksi ja ruotsiksi. Ikäsuositus: 6-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Järj. Loviisan kaupunki. Linkki päivitetään 7.2.


TUTUSTU MYÖS NÄIHIN:

  • Tutustu www.harrastakotona.fi - sivustoon TÄSTÄ. Tältä sivustolta löydät lisää vinkkejä luovaan harrastamiseen digitaalisesti.
  • Tutustu Lasten kulttuuriviikkojen 2021 julistekilpailun näyttelyyn digitaalisesti TÄSTÄ.

YHTEYSTIEDOT

AINO SATAMA

Kulttuurituottaja
p. 040 721 5943
aino.satama@hamina.fi