HAMINA

KAIKILLE AVOIMET ESITYKSET JA TYÖPAJAT VERKOSSA


YLEISÖTAPAHTUMAT

Muutokset mahdollisia


Su 6.2. alkaen Jäätaidegalleria-projekti, kaikille avoin ja omatoiminen

Suomenlipun aukio

Kuka tahansa voi rakentaa aukion laitamille ja lumipenkoille jäätaideteoksia itse jäädytetyistä jääpalikoista.6.2. - ma 28.2. Lumihevoset valtaavat Haminan -lumenveistokilpailu

Hamina Bastion

Kuka tahansa lapsi, perhe tai vaikka varhaiskasvatuksen ryhmä voi osallistua kilpailuun helmikuun ajan rakentaen oman lumihevosen; luomuksesta otetaan kuva ja lähetetään sähköpostilla osoitteeseen: riikka.koskimies@hamina.fi.

Kilpailu toteutetaan yhdessä Hevoset Bastionissa -tapahtumatiimin kanssa. Kilpailuraati valitsee kuvista kolme mielestään parasta ja voittajat palkitaan Hevoset Bastionissa -elämyspalkinnoilla. Kilpailuraadissa ovat nuoret edustajat Suomen Hippokselta ja Suomen Ratsastajainliitosta sekä kesällä 2022 Haminassa näyttelynsä pitävä kuvataiteilija Katja Hannula.


7.2. - 26.3. Miä ite! - Lasten taiteen näyttely

Haminan kirjasto, Rautatienkatu 8

Lasten taiteen näyttely Haminan pääkirjaston kirjastogalleriassa. Näyttelyn tekijöinä Haminan avoimen varhaiskasvatuksen ja kulttuuripalveluiden Taidekerho-toimintaan osallistuneet perheet (lasten ikähaitari 0-6) sekä Keskikaupungin vuoropäiväkodin lapsiryhmät. Näyttelyssä mm. maalaustaidetta, savitöitä ja leluromutaidetta mielikuvituksellisten veistosten muodossa.


Avoinna kirjaston aukioloaikoina: ma-pe klo 11.00-19.00 ja la klo 10.00-14.00.


7.2. - 25.2. Lintumetsä - omatoiminen bongausretki Oiva Toikan lasilintunäyttelyssä

Haminan kirjasto, Kasper-sali, Rautatienkatu 8

Tervetuloa tutustumaan lintumaailman erikoisuuksiin! Bongaa ja piirrä omasta mielestäsi kaunein tai mielenkiintoisin lintu Oiva Toikan lasilintunäyttelyssä Haminan pääkirjaston Kasper-salissa. Näyttelyssä  Tomi Pekkolan säveltämä äänimaisema ja Lintumetsä-videoteos, johon näyttelyssä piirretyt linnut voi "lähettää" asumaan palauttamalla piirroskuvat lintupostilaatikkoon.

Avoinna: ma klo 11.00-16.00 ja ti-pe klo 11.00-19.00.


Merirosvoseikkailu
Merirosvoseikkailu

7.2. - 27.2. Satumatka Productions: Merirosvoseikkailu, Haminan keskusta

Hiio Hoi Hamina! Nouda itsellesi aarrekartta ja tempaudu mukaan Merirosvoseikkailuun. QR-koodeilla toimiva seikkailu kuljettaa seikkailijat Haminan keskustan halki näyteikkunalta toiselle. Seikkailun päätepiste löytyy Haminan pääkirjastolta, josta merirosvo-arvoituksen ratkaisseet pääsevät kirjaston auki ollessa noutamaan palkintonsa. 
Kartta ja ohjeet jaossa ma 7.2. Haminan kirjastoista sekä Vepan lavalta, Merirosvojuhlista klo 17.00-19.00.

Tulostettava kartta (pdf) alla olevasta linkistä.

Ma 7.2. klo 17-19 Merirosvojuhlat ja Merirosvoseikkailun avajaiset

Haminan kauppatori, Vepan lava

Rosvomaisen hauskaa ohjelmaa, musiikkia, eläinhahmoja, disco ja ilmapallo-merirosvomiekkojen valmistusta, sekä klo 17.30 Maddaleenan laululeikki ja taikatuokio. Merirosvot jakavat Merirosvoseikkailun karttoja ja ohjeita QR-koodeilla toimivaan kaupunkiseikkailuun.


7. - 27.2. Aarrejahti Haminan kaupunginmuseossa

Suola tuoksuu ja lokit kirkuvat! Kun selvität merten ryöväreiden tärkeät sanat näyttelyn merellisiin tarinoihin ja esineisiin liittyen, sinua odottaa palkkio. Tehtäväpaperin saat Museopuodista.
Kaikilla aarrejahtiin osallistuvilla on vapaa pääsy museoon, kun Museopuodissa mainitsee tunnussanan "Aarrejahti".


Kaupunginmuseo on avoinna:
ke klo 14-18
to-la klo 12-16
Museon yhteystiedot: museot@hamina.fi, p. 040 199 1201


Torstaisin 10.2. alkaen klo 17-18 Satukahvilat

Haminan avoimen varhaiskasvatuksen ja kirjastopalveluiden Satukahvilat alkavat jälleen torstaisin alkaen 10.2.2022. Lasten kulttuuriviikkojen aikana pääsee siis satuilemaan Haminan Pääkirjastolla kolmena torstaina klo 17-18. Kahvila alkaa sadulla klo 17, ja sadun jälkeen askarrellaan, pelataan tai tehdään yhdessä jotain muuta mukavaa. Tilanteen salliessa mukana on myös lukukoira Nipsu. Toistaiseksi ei kahvitarjoilua.


La 12.2. klo 10.30 ja 11.15 Taikalumi-työpaja

Ruissalon kirjaston edusta, kesto 30 - 45 min

Kuvataiteilija Varpu Erosen vetämät Taikalumi-työpajat järjestetään perheille avoimina työpajoina Ruissalon kirjaston edustalla. Jokaisen innokkaan keittiökemistin iloksi työpajassa maalataan taikalunta kasveista ja hedelmistä saatavilla väreillä tutkien, mitä tapahtuu, kun sitruuna kohtaa punakaalin? Työpajaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, sillä ulkotilassa mahtuu olemaan hyvin väljästi. Tekeminen soveltuu hyvin eri ikäisille lapsille perheineen.

Säävaraus: lumitilanne ja pakkanen alle -20°C.


La 12.2. klo 10 ja 11 avoin työpaja Kuinka kangas syntyy?

Kauppiaantalomuseon sisäpihan Mattila-rakennus, Kasarminkatu 6

Kaikille avoin työpaja, joka sopii kaiken ikäisille. Pohjoisen kylmyydessä kankaasta tehdyt vaatteet ovat elämän edellytys, mutta miten kangas valmistetaan? Tule kokeilemaan itse! Tutustumme erilaisiin kuituihin materiaalina ja kokeilemme värttinällä kehräämistä. Kudomme helppokäyttöisellä kudontakehyksellä oman lankatyön. Enintään 9 osallistujaa kerrallaan työpajatilassa.

Ennakkoilmoittautuminen museot@hamina.fi to 10.2. mennessä.


Su 13.2. klo 14-17 Ice Magic - Jään taikaa -ulkoilmatapahtuma kutsuu perheitä

Suomenlipun aukio

Ice Magic -ammattilumenveistäjien ryhmä tekee aukiolle jää- ja lumiveistoksia koko päivän ja yleisö kutsutaan osallistumaan lumitaiteiluun. Paikalle saa myös tuoda itse tehtyjä jääveistoksia ja vaikka lyhtyjä. Lumikuningatar vierailee tapahtumassa klo 15.00 ja 16.30 yhdessä Taikanallen kanssa. Luvassa on seikkailua ja arvoituksia. Haminan Sotilaskotiyhdistyksen kanttiinista saa ostaa lämmintä juomaa ja munkkeja ynnä muita virvokkeita, jos pikkunälkä tai vilu yllättää. 

Tanssikoulu Vikmanin ohjaama Lumidisco kaiken ikäisille klo 16.00. Tapahtuman yleisfiiliksestä huolehtii taitava DJ Hutch ja tapahtuman juontaa Robi Schurmann. Ääntä ja valoa aukiolle loihtii AK Sound & Music Service.


Maanantaisin 14.2. alkaen klo 13.30-15 Taidepajat

Haminan pääkirjasto, Kirjastogalleria

Haminan avoimen varhaiskasvatuksen ja kulttuuripalveluiden Taidepajat kokoontuvat jälleen maanantaisin klo 13.30-15.00 Haminan Pääkirjastolla Kirjastogalleriassa. Lasten kulttuuriviikkojen aikana. Taidepajassa valmistuvat työt saa mukaan esille Kirjastogalleriassa parhaillaan käynnissä olevaan Miä Ite!-yhteisnäyttelyyn. Kaikenikäiset lapset toivotetaan tervetulleiksi taiteiden pariin yhdessä vanhemman tai muun tutun aikuisen kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset numerosta 040 199 1813.

Huom! Käynti Taidepajoihin tapahtuu kirjaston takaosasta Läntisen Asemakadun puolelta.


Tassunjälki

Ma 14.2. klo 15-18 Kaikenkarvaisten Kavereiden Ystävyyskarkelot

Suomenlipun aukio

  • Avoin varhaiskasvatus leikittää lapsia klo 15.00 alkaen.
  • Tanssikoulu Vikmanin ohjaamassa Lumidiscossa klo 15.30, 16.30 ja 17.30 mukana tanssivat myös pehmoiset satueläinhahmot. 

Lisäksi karvaista menoa tarjoavat Vetolanseerien koira-ajelut, Mutte-ponin kärryajelut ja Anneli-hevosen talutusratsastus klo 15.30-17.30.

Paikalla Sotilaskotiyhdistyksen kanttiini ja DJ Hutch, juontajana jälleen Robi Schurmann ja AK Sound tehostaa tunnelmaa.


Valto Savolainen ilmapallojen keskellä
Valto Savolainen ilmapallojen keskellä

Ma 14.2. - pe 27.2. Taikailmapallokoulu, videotallenne

Opi tekemään taikailmapalloista iloisia eläinhahmoja, kukkia ja miekkoja pallomestari Valto Savolaisen opastuksella. Jos ei sinulla ole kotona taikailmapalloja, voit noutaa ilmapalloja Haminan ja Ruissalon kirjastoista kirjastojen aukioloaikoina ma 14.2. alkaen. Taikapalloja on jaossa rajallinen määrä.

Osallistumislinkki lisätään myöhemmin.

OSALLISTU TÄSTÄ


La 19.2. klo 13.00 Lasten leffalauantai ja Klovni Mutterin Lentävä sirkus

Kino Hamina, Raittiustalo

Vinski-elokuvan mainosjuliste
Vinski-elokuvan mainosjuliste
Lasten Leffalauantaissa nähdään Vinski ja näkymättömyyspulveri - seikkailuelokuva koko perheelle. Juha Juha Wuolijoen ohjaama elokuva perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Kesto 1t 29 min, suositusikä 7/4 (alle 7-vuotiaat oman aikuisen kanssa).

Klo 14.45 Klovni Mutterin Lentävä sirkus
kuljettaa katsojat sirkuksen ihmeelliseen maailmaan. Miten Klovni Mutteri selviää eläinten kesyttäjänä ja onnistuuko hän taikatempullaan kadottamaan itsensä ja katsojat. Esityksen kesto n. 30 min. 


Tapahtumassa Haminan Teinisirkuksen buffetti. Leffa- ja klovneria-näytöksiin jaetaan molempiin erikseen maksuttomia ennakkolippuja Kino Haminasta sen auki ollessa. Kino Haminassa yleisölle vahva maskisuositus.


Su 20.2. klo 14-17 Talvitapahtuma Pyhällössä.

koko perheen mäenlaskutapahtuma Pyhällössä, Lankilan kylällä, Saaramäen ympäristössä. Pyhällön Talvitapahtumassa on mahdollisuus paistella makkaraa elävillä tulilla ja piipahtaa vaikkapa Arskan laavulla, josta pääsee suoraan myös hiihtoladuille. Pyhällön, jollei peräti koko kaakonkulman suosituimmassa pulkkamäessä saa taatusti kyytiä kerrakseen ja laskijoita suositellaan käyttämään kypärää mäessä.


24.2. Taikailmapallo-neuvola, livestream (suora lähetys)

Tarvitsetko neuvoja taikapallojen muotoilussa? Tuottaako jokin hankaluuksia tai haluaisitko tietää enemmän? Tapaaminen liittyy videomuotoiseen Taikailmapallokouluun. Suorassa livestreamissa voit kysyä suoraan pallomestari Valto Savolaiselta parhaimmat neuvot ja niksit taikailmapallojen muotoiluun.

La 26.2 klo 11.00-14.00 Talvitapahtuma Haminan Kesäpuistossa

Haminan Lions-klubien järjestämä talvinen ulkoliikuntatapahtuma Kesäpuistossa eli Puistotalon ja muistomerkin ympärillä sekä puiston valleilla. Ohjelmassa mäenlaskua ja muuta talvista hauskanpitoa, rapsutettavia eläimiä ja ruokamyyntiä (mehua, kahvia, hernekeittoa, grillimakkaraa, vaahtokarkin grillauspiste). Kaikki tarjottavat ovat lapsivieraille ilmaisia.


Su 27.2. klo 14-17 Talvitapahtuma Vilniemellä.

Vilniemen Rasvaturkilla ulkoilun iloa kaikille halukkaille. Mäenlaskutapahtumaa järjestävät yhteistyössä Vilniemen Yritys ja Haminan avoin varhaiskasvatus.


TUTUSTU MYÖS NÄIHIN:

  • Tutustu www.harrastakotona.fi - sivustoon TÄSTÄ. Tältä sivustolta löydät lisää vinkkejä luovaan harrastamiseen digitaalisesti.
  • Tutustu Lasten kulttuuriviikkojen 2022 julistekilpailun näyttelyyn digitaalisesti TÄSTÄ.
  • Siirry kaikille yhteiseen digitaaliseen ohjelmistoon TÄSTÄ

LISÄTIETOJA

HENNI KIRI

kulttuurituottaja
p. 040 722 3687
henni.kiri@hamina.fi